Tech Tableta

Noul Nexus 7 vine cu SnapDragon S4 Pro și ecran Hi-Def

Noul Nexus 7 vine cu SnapDragon S4 Pro și ecran Hi-Def

Analistul Ming-Chi Kuo de la compania KGI Securities tocmai a publicat o listă cu principalele facilități hardware ale versiunii 2013 a popularei tablete Google Nexus 7. Kuo este de părere că ASUS și Google au decis să folosească un ecran WUXGA și asta înseamnă că noua tabletă va avea o rezoluție de 1920 pe 1200 pixeli care este superioară celor 1920 pe 1080 pixeli ai standardului FullHD.

O altă idee interesantă este aceea că Ming-Chi Kuo este de aceeași părere cu mulți alți analiști și crede că drumurile Nvidia și Google se despart când vine vorba de noul Nexus 7. Noua generație va folosi un puternic Soc (system-on-chip) quad core de la Qualcomm și anume SnapDragon S4 Pro, care rulează la 1.5 GHz și are o arhitectură derivată din ARM Cortex-A15. Unitatea integrată de procesare grafică (iGPU) Adreno 320 este mult mai capabilă decât cea din Nvidia Tegra 3 și trebuie să fie, pentru a face față rezoluției uriașe a ecranului.

Mărimea memoriei RAM a rămas din păcate limitată la 1 GB deși toată lumea speră ca Nexus 7 HD să beneficieze de 2 GB. Sistemul de operare ales este noul Android 4.3 de la Google. Totuși, este foarte interesant faptul că Ming-Chi Kuo crede că mărimea ecranului a rămas aceeași, deși majoritatea companiilor concurente au lansat deja tablete de 7.9 inch sau 8 inch. Pentru anumiți cumpărători, ecranul mai mare ar putea fi un factor decisiv.

Decizia Google privind numele oficial al noii tablete rămâne încă un mister, dar îl vom afla în mai puțin de o săptămână, în timpul evenimentului Google I/O, din San Francisco. Pe de altă parte, Kuo este optimist cu privire la numărul facilităților oferite de Nexus 7 HD, pentru că este de părere că tableta va veni și cu abilități de comunicare NFC și Qi wireless charging.