Tech Tableta

Nvidia Tegra Note Premium – Tableta de 7 inch cu Tegra 4

Nvidia Tegra Note Premium – Tableta de 7 inch cu Tegra 4

Compania americană Nvidia pregătește pentru lansare propria sa tabletă de 7 inch. Noul gadget rulează popularul sistem de operare Google Android, dar în afară de performanța oferită de puternicul cip Tegra 4, tableta vine și cu o serie de dotări interesante.

Sunt puține informațiile pe care le avem în acest moment, dar se pare că numele noii tablete va fi Nvidia Tegra Note Premium și va fi introdusă pe piață chiar de vestitul producător de procesoare grafice. Ecranul de 7 inch va avea o rezoluție de 1280 pe 800 pixeli, dar va integra și un digitizor activ pentru un Stylus Pen, care vine la pachet.

Procesorul quad core Tegra 4 rulează la 1.8 GHz și vine și cu un al cincilea nucleu care va fi folosit în situațiile în care se dorește eficientă energetică maximă. Arhitectura celor patru nuclee principale este ARM Cortex-A15, iar procesarea 3D va fi făcută de 72 de unități GeForce ULP (Ultra Low Power). Numele de cod al acestui cip este Nvidia Wayne, iar performanta oferita va fi impresionanta. Tegra 4 va concura cu noul Qualcomm SnapDragon 800.

Publicația chineză mydrivers.com deja a făcut rost de câteva fotografii cu noul gadget care este dotat cu un SIM card slot, un port micro HDMI și o cameră de 5 megapixeli, cu autofocus, iar sistemul de operare folosit de noua tableta va fi Android 4.2.

Lansarea ar putea avea loc în sezonul Black Friday 2013, dar o parte din surse vorbesc despre un eveniment programat pentru următoarele câteva săptămâni.