Tech

Operatiunea Lenovo Dustbusters reloaded | Laptop News

Operatiunea Lenovo Dustbusters reloaded | Laptop News

Anul trecut, operațiunea Lenovo Dustbusters, organizată la Lenovo Exclusive Store din Bd-ul Unirii 19B, București, a prelungit viața a 52 de laptopuri pe care specialistii Lenovo le-au curățat gratuit de praf, dar și de urmele unor greșeli făcute de proprietari. “Păturici” de praf de peste 1 cm, pete de lapte, cola, vin, (probabil) bere, diverse insecte şi… boabe de susan tapetau interiorul carcaselor deschise de experții Dustbusters. “N-ai să crezi ce poți găsi într-un laptop!” ar zice tabloidele (de fapt, au și spus-o anul trecut).

Ei bine, noi credem că este loc de noi descoperiri. Praful nu este doar o problemă a Capitalei, așa că anul acesta proiectul se extinde în țară. Pentru că a cerut-o provincia și pentru ca cel mai recent nor de praf din Sahara a trecut peste România cu doar o lună și jumătate în urmă. Ghici unde s-a depus ?

Așadar, în zilele de 5,6 si 7 iunie 2014, între orele 10:00 si 15:00, specialiștii Lenovo vor curăța gratuit laptopurile aduse de vizitatori în cele trei locuri în care se desfășoara ediția din acest an a Dustbusters:

Fiecare vizitator este binevenit cu un singur laptop, de orice marcă, în perfectă stare de funcționare, care va fi primit doar pe durata operațiunii, și este rugat să prezinte un act de identitate. Primii sosiți vor avea șansa de a-și reprimi într-un timp relativ scurt laptopurile curățate, timp în care pot testa noile laptopuri Lenovo ThinkPad din showroom. Din experiența editiei anterioare, este posibil ca cei care ajung mai tarziu să nu își primească înapoi laptopul în aceeași zi, din cauza volumului mare de muncă. De aceea, laptopurile rămase vor fi curățate în săptămâna următoare și proprietarii vor fi anunțati când acestea sunt gata.

Anul trecut citam un studiu al profesorilor David Layton şi Paloma Beamer, de la Universitatea din Arizona, care au descoperit că praful e format din bucăţi de piele umană, blană de animale, resturi de mâncare, fibre textile, particule de pământ, cenuşă, materie provenită din fumat şi gătit, urme de plumb, arsenic şi chiar DDT. Un cocktail nesănătos pentru cei mai sensibili dintre oameni, însă de-a dreptul mortal pe termen lung pentru cele mai multe laptopuri obişnuite.

Suntem destul de siguri că lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci. Poate doar câteva laptop-uri să fi sucombat între timp, cu fantele sugrumate de impurități. Este clar că n-au participat la DustBusters în 2013. Îţi recomandăm să participi la ediția din acest an, în punctele Lenovo Dustbusters din Bucuresti, Cluj-Napoca și Iași. Sucul şi bomboanele sunt din partea casei.