Smartphones Tech

OPPO pregătește un nou telefon pliabil

OPPO pregătește un nou telefon pliabil octombrie 18, 2021
oppo-x-2021

Știm deja că Oppo pregătește smartphone-uri pliabile întrucât compania ar fi încheiat un contract cu Samsung Display pentru achiziționarea de ecrane OLED pliabile. De asemenea, ieri a debutat oficial Oppo Find X3 Pro, flagship-ul producătorului pe 2021, astfel că Oppo se concentrează acum și pe smartphone-uri experimentale. Se pare deci că primul telefon pliabil Oppo este pe cale să debuteze. Avem detalii mai jos.

Zvonul sosește din China și dezvăluie faptul căOppo va lansa primul său smartphone pliabil în trimestrul 2 al acestui an, undeva între aprilie și sfârșitul lunii iunie. Din păcate, nu se știe când va debuta terminalul rulabil, Oppo X 2021, dezvăluit anul trecut în cadrul Oppo Inno Day 2020. Nu știm nici dacă este vorba despre un telefon cu pliere pe verticală sau pe orizontală în stil Galaxy Z Fold 2.

Alături de Oppo, Xiaomi, Vivo și chiar Google pregătesc primele telefoane pliabile în 2021. Ecranele lor ar fi fabricate tot de Samsung Display, însă nu se știe când vor debuta exact. Multe dintre aceste dispozitive totuși, s-ar plia spre exterior asemeni lui Galaxy Z Fold 2. “Scăpăm” deci de smartphone-urile cu pliere spre interior asemeni primului pliabil Huawei – Mate X și succesorului acestuia Mate Xs. Acestea din urmă ar prezenta vulnerabilități din punct de vedere al durabilității.

Deși grav afectat, Huawei și-a anunțat recent noul smartphone pliabil pe 2021 – Mate X2, iar Samsung ar trebui să lanseze până în toamnă atât Galaxy Z Fold 3, cât și Z Flip 2. Cu pași mici, pliabilele prind contur și vor fi adoptate de mulți producători în acest an.

Totuși, smartphone-urile rulabile par să prezinte un interes mai mare și rămâne de văzut care va fi producătorul care va lansa primul un astfel de telefon. TCL, LG și Oppo au prezentat momentan doar prototipuri de acest gen.