Tech Laptop

Preşedintele Acer Taiwan: netbook-urile nu vor muri

Preşedintele Acer Taiwan: netbook-urile nu vor muri

În cadrul unei conferinţe de presă, Scott Lin, preşedintele Acer Taiwan, a adus în discuţie situaţia mini laptop-urilor la nivelul pieţei generale a portabilelor şi a subliniat că acestea nu vor dispărea prea curând.

La ora actuală, multe studii şi analize prezic faptul că mini laptop-urile vor dispărea în curând de pe piaţă, în special sub influenţa popularităţii în creştere a tablet PC-urilor, dar şi ca urmare a implementării unui design din ce în ce mai subţire şi mai uşor pe laptop-uri. Astfel, treptat, netbook-urile vor dispărea, fiind înlocuite de tablet PC-uri, pe de-o parte, şi de notebook-urile ultra-thin, pe de altă parte.

În ciuda acestei viziune sumbre, Scott Lin, preşedintele Acer Taiwan, este optimist. Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă, el a declarat că mini laptop-urile nu vor muri. Se pare că după ce Intel şi-a upgradat procesoarele Atom, raportul preţ/performanţă în cazul netbook-urilor a fost îmbunătăţit, ceea ce a dus la o nouă şansă pentru acest tip de portabile. Noul procesor Intel Atom N550 este cu până la 50% mai rapid decât modelele anterioare, dar este situat la acelaşi nivel din punctul de vedere al preţului. Din moment ce noile netbook-uri, echipate cu acest procesor dual core, costă cam la fel cât modelele vechi (în jur de 300-400 de dolari), dar sunt mai performante, consumatorii se pot dovedi mai interesaţi.

Lin este de părere că mini laptop-urile îşi vor menţine o cotă de piaţă stabilă la nivelul întregii pieţe a portabilelor şi a prezis că în 2010 se vor vinde 40 de milioane de netbook-uri, adică peste 20% din totalul segmentului portabilelor. Pentru 2011, preşedintele Acer Taiwan nu se aşteaptă la o creştere în acest sector: mini laptop-urile îşi vor menţine cota de piaţă actuală.