Tech Hardware

Procesorul AMD Temash fotografiat | Laptop News

Procesorul AMD Temash fotografiat | Laptop News

Este important să nu facem confuzie între numele de cod folosite de AMD pentru proiectele sale. Aşadar vă reamintim că Jaguar este arhitectura unităţilor de calcul de tip x86 folosite de cipurile AMD Temash. Este vorba de aceeaşi arhitectură pe care SONY o foloseşte în noua generaţie de console de jocuri (PlayStation 4). Diferenţa principală este că Temash vine în versiuni cu maxim 4 nuclee de procesare în timp ce AMD a dotat procesoarele din SONY PlayStation 4 cu nu mai puţin de 8 nucleee de tip x86.

Un lucru este clar, AMD plănuieşte să ofere în tabletele sale performanţă la nivelul unui PC, iar Intel nici măcar nu plănuieşte să ofere o alternativă prea curând. Seria de procesoare din gama Y de la Intel consumă mult prea multă energie, iar un Haswell pentru tablete nu va intra pe piaţă anul acesta. Pe de alta parte, Intel Atom Clover Trail+ nu este în stare să egaleze performanţele AMD în ciuda faptului că este totusi un salt considerabil faţă de orice implementare Atom disponibilă acum.

Mai este un alt aspect foarte impresionant legat de AMD Temash şi acesta este nivelul de performanţă grafică. Daca aţi fost impresionaţi de performanţa lui AMD Hondo, veţi fi bucuroşi să aflaţi că Temash oferă cel puţin dublu. Compania pare să fie în stadiile finale de dezvoltare ale cipului şi experţii hardware de la fudzilla.com au reuşit să obţină o fotografie cu noul APU.

Abia începem să vedem tablete bazate pe AMD Hondo, dar compania lucreaza din greu alături de partenerii săi hardware pentru a ne oferi tablete motorizate de Temash care vor fi şi mai puternice şi care vor demonstra faptul că AMD este regele pieţei tabletelor performante.