Tech Tableta

Proprietarii de iPad – “egoişti şi fără inimă”

Proprietarii de iPad – “egoişti şi fără inimă”

Conform unei cercetări realizate de MyType, utilizatorii care deţin un iPad sunt sofisticaţi, foarte educaţi şi bogaţi, dar în acelaşi timp sunt şi egoişti şi “fără inimă”.

Studiu privind utilizatorii iPad-ului am mai întâlnit, dar acesta nu includea şi o dimensiune psihografică. Ei bine, MyType a avut în vedere acest lucru în cercetarea sa privind deţinătorii iPad-ului, realizată pe un eşantion de 20.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 13 şi 49 de ani, de pe teritoriul Statelor Unite.

Conform rezultatelor, utilizatorii care deţin un iPad sunt foarte educaţi, bogaţi şi sofisticaţi şi pun preţ pe putere şi reuşite personale mult mai mult decât alte categorii de persoane. Cu toate acestea, sunt şi egoişti şi lipsiţi de bunătate. De aceea, compania a numit acest segment de public “selfish elite” (elita egoistă), iar un membru al selfish elite are de 6 ori mai multe şanse să fie un deţinător de iPad decât un om obişnuit, după cum subliniază Tim Koelkebeck, MyType:

Pe de altă parte, criticii iPad-ului sunt independenţi, non-conformişti şi sunt interesaţi de jocuri pe calculator, computere, electronice, ştiinţă şi internet. Având o personalitate independentă, pentru acest grup de consumatori este aproape natural să critice iPad-ul care, deşi poate fi considerat un iPhone mai mare, este perceput drept un gadget revoluţionar, după cum a accentuat Koelkebeck:

Alte rezultate ale sondajului includ:

– este foarte puţin posibil ca oamenii cu personalităţi blânde să ştie ce este iPad-ul;
– cu cât are mai mulţi copii, cu atât scade probabilitatea ca o persoană să fie conştientă de existenţa iPad-ului;
– oamenii care sunt interesaţi de sporturi, afaceri şi/sau ştiri şi evenimente cel mai probabil ştiu ce este iPad-ul, spre deosebire de cei interesaţi de dansuri, natură, activităţi în aer liber, animale, religie şi spiritualitate, care cel mai probabil nu ştiu;
opiniile generale privind iPad-ul înregistrate la nivelul eşantionului de 20.000 de respondenţi: 35% – nu sunt foarte interesaţi, 19% – nu au nevoie de unul, deşi le place ideea, 11% – consideră că este un produs oarecum inutil, 9% şi-ar dori să-şi poată permite unul, alţi 9% ar dori să testeze unul înainte de a se decide, 6% – nu ştiu ce este, 5% – aşteaptă versiuni ulterioare, 2% – vor să-şi cumpere unul, 1% – au achiziţionat deja un iPad;