Tech Tableta

Razer Project Fiona – prima tableta de gaming din lume [CES 2012]

Razer Project Fiona – prima tableta de gaming din lume [CES 2012]

Razer a veni în cadrul târgului de la Las Vegas cu unul dintre cele mai interesante concepte – Project Fiona, prima tabletă de gaming din lume. Există numeroase tablete dedicate sectoarelor de business sau entertainment, poate chiar generaliste, iar până acum nu exista o tabletă total dedicată pasionaţilor de jocuri. Cei de la Razor se pare că au colaborat bine cu cei de la Intel deoarece tableta vine cu procesor din Core i7, din gama Ivy Bridge.

Multe dintre jocurile pentru PC-uri pot funcţiona bine şi pe tablete fără a trebui să fie optimizate. Design-ul este şi el special conceput pentru categoria aceasta de public. Tableta de 10.1 inch, cu rezoluţie de 1280×800, are două controllere pe partea stângă şi dreaptă pentru o manevrare uşoară şi confortabilă care duce tableta la următorul nivel ca performanţe, dar care vă poate duce şi pe voi la următorul nivel în joc. Ecranul touchscreen nu este unul potrivit pentru “hard core” gaming şi aici sunt total de acord, mai ales ţinând cont că pasionaţii de jocuri petrec ore în şir omorând inamici sau fugind cu maşini de curse pe şosea.

Project Fiona va fi probabil un succes, deşi se pare că încă nu este oficială producerea acestui dispozitiv în serie, deşi se pare că e mai mult ca sigură. În sfârşit, aşteptăm mai multe informaţii şi legate de specificaţiile tehnice, dar şi câteva demonstraţii mai în detaliu cu ce poate face această Fiona a gaming-ului. Observ un lucru bun şi anume că cele două controllere sunt ataşate prin ceva metalic, cred că trebuie să fie capabilă să treacă de un test important al rezistenţei: nervii. Tableta este aşteptată pe piaţă la sfârşitul anului la un preţ care probabil nu va depăşi 1000 de dolari.