Smartphones

Realme Narzo 30 5G: o opțiune de încredere

Realme Narzo 30 5G: o opțiune de încredere iulie 11, 2021
Realme-Narzo-30-Pro

Potrivit celui mai recent raport al Ericsson, patru din cinci utilizatori de smartphone-uri sunt interesați să achiziționeze un telefon 5G în 2021. Așadar, Realme a început să-și extindă gama de smartphone-uri compatibile 5G.

Compania susține că este cel mai subțire smartphone din acest segment și, de asemenea, reușește să ofere o performanță ridicată.

Design

Realme Narzo 30 5G este cel mai subțire smartphone 5G din acest segment. Vine cu un corp subțire de 8,5 mm. Fabricat din policarbonat, partea din spate a smartphone-ului găzduiește un panou lucios texturat.

Denumindu-l Racing Design, partea din spate a telefonului oferă o schimbare dinamică a luminii atunci când telefonul este mişcat. Panoul din spate lucios al smartphone-ului găzduiește o configurație a camerei.

Compania oferă, de asemenea, un capac de silicon care nu va permite să lase urme. Realme Narzo 30 5G, proiectat ergonomic, oferă un afișaj de 6,5 inch full HD +. Partea dreaptă a smartphone-ului găzduiește butonul de pornire, carepoate fi folosit şi ca senzor de amprentă.

Butonul de volum se situează în partea stângă alături de slotul pentru cartela SIM. In partea de jos se află portul de încărcare USB de tip C și mufa audio de 3,5 mm.

Display

Afișajul este unul dintre punctele cheie ale Realme Narzo 30 5G. Smartphone-ul are un ecran full HD + de 6,5 inch cu rezoluție 1080×2400 pixeli și o rată de reîmprospătare de 90Hz. Rata de reîmprospătare este blocată la 90Hz, dar se poate modifica la 60Hz pentru aplicația care nu acceptă o rată de reîmprospătare ridicată.

Modificarea ratei de reîmprospătare crește, de asemenea, durata de viață a bateriei smartphone-ului. Cu toate acestea, rata de reîmprospătare rapidă a afișajului vă asigură o experiență de derulare uşoară.

În afară de aceasta, afișajul de pe Realme Narzo 30 5G oferă o reproducere clară și intensă a culorilor. Culorile sunt în mare parte exacte și, de asemenea, nu veți întâmpina nicio problemă cu luminozitatea în timp ce utilizați smartphone-ul sub lumina directă a soarelui.

Ecranul oferă, de asemenea, unghiuri largi de vizualizare. Utilizatorii pot controla, de asemenea, temperatura culorii afișajului și o pot seta în funcție de nevoile lor. La fel ca toate celelalte smartphone-uri Realme, acesta vine și cu un mod Eye Comfort, care reduce lumina albastră de pe ecran și previne oboseala ochilor.

Performanţă

Realme Narzo 30 5G este alimentat de un procesor octa-core MediaTek Dimensity 700 asociat cu 6 GB RAM. Smartphone-ul oferă stocare internă de 128 GB, care poate fi extins până la 1 TB prin adăugarea unui card microSD. Acesta este același procesor pe care Realme l-a folosit în smartphone-ul lansat recent Realme 8 5G. Realme oferă RAM virtuală.

Narzo 30 5G are o tehnologie dinamică de extindere a RAM, care permite utilizatorilor să aibă 11 GB RAM cu hardware de 6 GB prin conversia ROM-ului în RAM virtuală. Realme Narzo 30 5G rulează sistemul de operare Android 11. La fel ca toate celelalte smartphone-uri Realme, acesta oferă și o interfață de utilizator.

Realme Narzo 5G vine, de asemenea, cu câteva aplicații bloatware, dar acum utilizatorilor li se permite să le dezinstaleze pe cele pe care nu le folosesc. Realme UI oferă, de asemenea, câteva funcții de confidențialitate, cum ar fi protecția aplicațiilor și protecția fișierelor, care vă păstrează datele în siguranță.

Împreună cu aceasta, vine, de asemenea, cu o funcție Kids Space, care vă permite crearea unui spațiu adecvat pentru copii pe telefonul dvs.

Aparat foto

Realme Narzo 30 5G deţine un senzor principal de 48MP cu diafragmă f / 1,8, alb și negru de 2MP și un senzor macro de 2MP cu diafragmă f / 2,4. Partea din față găzduiește un shooter selfie de 16MP cu diafragmă f / 2.1. Realme Narzo 30 oferă o experiență decentă a camerei.

Camera principală de pe Realme Narzo 30 5G realizează imagini foarte clare. Fotografiile macro făcute în timpul zilei s-au dovedit a fi bune. Camera smartphone a oferit o performanță medie în modul portret deoarece ne confruntam adesea cu problema detectării slabe a marginilor și a culorilor inexacte.

Împreună cu acest lucru, smartphone-ul necesită mult timp în procesarea imaginii. Cu un singur clic pe o imagine, timpul de aşteptarea pentru a vedea rezultatul imaginii este de 10 secunde. Realme Narzo 30 5G a oferit o performanță decentă a camerei în timpul fotografierii cu lumină scăzută și pe timp de noapte. In condiții cu lumini slabe, camera reușește să ofere fotografii decente.

Camera selfie de 16MP de pe Realme Narzo 30 5G vă va impresiona cu rezultatele sale. Se pot captura cu ușurință selfie-uri bune şi oferă o gamă largă de detalii folosind smartphone-ul.  

Bateria

Realme Narzo 30 5G este susținut de o baterie de 5000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 18 W.

Este interesant de remarcat faptul că varianta 4G a smartphone-ului vine cu suport de încărcare de 30W, deci este oarecum dezamăgitor că această caracteristică lipsește în varianta 5G.

Cu o singură încărcare, bateria ţine o zi. Durata de viață a acesteia crește și mai mult dacă este setată rata de reîmprospătare a afișajului la 60Hz.

Cu suport de încărcare de 18 W, smartphone-ul se încarcă complet în doar două ore. Smartphone-ul oferă o performanță bună.

Este un performer de încredere și poate fi util oricui îşi doreşte un Narzo 30 5G.