Social Media

WhatsApp a declarat că nu îi va obliga pe utilizatori să opteze pentru o nouă politică de confidențialitate

WhatsApp a declarat că nu îi va obliga pe utilizatori să opteze pentru o nouă politică de confidențialitate iulie 11, 2021
WhatsApp

Whatsapp a declarat vineri, 09.07.2021, Înaltei Curți din Delhi că, până la intrarea în vigoare a proiectului de lege privind protecția datelor, nu va obliga utilizatorii să opteze pentru noua sa politică de confidențialitate, deoarece aceasta a fost suspendată.

De asemenea, Whatsapp a clarificat în fața președintelui judecătorului șef D.N.Patel și a judecătorului Jyoti Singh că nu ar limita funcționalitatea pentru utilizatorii care nu optează între timp pentru o nouă politică de confidențialitate. Apărând pentru platforma de mesagerie instantanee, avocatul senior Harish Salve a spus că a fost de acord în mod voluntar să pună în așteptare această politică de confidenţialitate, nedorind să oblige oamenii să accepte.

Salve a spus că Whatsapp va continua să afișeze actualizarea utilizatorilor săi. Instanța audiază contestațiile Facebook și ale WhatsApp împotriva ordinului unui singur judecător care refuză oprirea ordinului CCI al autorității de reglementare a concurenței, care direcționează o anchetă în noua politică de confidențialitate a WhatsApp.

WhatsApp a adăugat că nu va limita funcționalitatea pentru utilizatorii care nu optează pentru noua politică de confidențialitate.

WhatsApp spune High Court din Delhi că nu va obliga utilizatorii să opteze pentru o nouă politică de confidențialitate până când va intra în vigoare proiectul de lege privind protecția datelor.

Delhi High Court spune că aplicația de mesagerie nu va limita funcționalitatea pentru utilizatorii care nu optează pentru o nouă politică de confidențialitate. În calitate de reprezentant al WhatsApp, avocatul senior Harish Salve a declarat pentru Înalta Curte din Delhi că Whatsapp a răspuns la avizul MEITY privind un răspuns.

WhatsApp nu va limita funcționalitatea pentru ceva timp și va continua să le arate utilizatorilor actualizarea până la intrarea în vigoare a Legii privind protecția datelor. Un purtător de cuvânt al WhatsApp a precizat că, confidențialitatea utilizatorilor rămâne cea mai mare prioritate a acestora.

Ca reamintire, actualizarea recentă nu schimbă confidențialitatea mesajelor personale ale oamenilor.  Scopul său este de a oferi informații suplimentare despre modul în care oamenii pot interacționa cu întreprinderile, dacă aleg să facă acest lucru.

Nu se va limita funcționalitatea modului în care funcționează WhatsApp în următoarele săptămâni.

În schimb, utilizatorilor li se va aminti din când în când despre actualizare, precum și când oamenii aleg să utilizeze funcții opționale relevante, cum ar fi comunicarea cu o companie care primește asistență de la Facebook.

Sperăm că această abordare să întărească alegerea pe care o au toți utilizatorii, indiferent dacă doresc sau nu să interacționeze cu o companie. Această abordare se va menţine până când legea PDP va intra în vigoare.

WhatsApp a atras critici masive din partea utilizatorilor la nivel global, inclusiv a Indiei, cu privire la îngrijorarea că datele ar fi fost partajate cu compania-mamă, Facebook. WhatsApp, la rândul său, a susținut că mesajele de pe platformă sunt criptate end-to-end și că nici WhatsApp, nici Facebook nu pot vedea mesajele private pe platforma WhatsApp.

Ministerul Electronicii și Tehnologiei Informației (MeitY) a luat cunoștință de anunțul WhatsApp privind noua sa politică de confidențialitate, declarată a fi aplicabilă utilizatorilor indieni.