Foto-Video

Recenzie Nikon Nikkor Z 50mm f / 1.2 S |

Recenzie Nikon Nikkor Z 50mm f / 1.2 S | aprilie 28, 2021
Nikon-Nikor-Z50

Acest aparat foto echilibrează mai mult față decât un 24-70mm f / 2.8 VR, necesită filtre de 82mm și cântărește la 2,4 lbs sau 1,09 kg. Optic, este aproape cel mai perfect obiectiv primar de 50 mm văzut vreodată. Nikkor Z 50mm f / 1.8 S a fost una dintre cele mai bune prime de 50mm analizate vreodată.

De fapt, a fost cel mai bun standard f / 1,8 prime testat vreodată și mai bun decât majoritatea primelor f / 1,4 ~ 50 mm. Prin urmare, dacă nu este nevoie de f / 1.2, atunci există deja unul dintre cele mai bune obiective de 50 mm de pe piață și într-un pachet cu adevărat portabil, ușor, în comparație cu orice f / de vârf 1,2 sau f / 1,4 prim.

Specificații Nikon Z 50mm f / 1.2 S

DURATA FOCALĂ ȘI UNGHIUL DE VIZUALIZARE: 50mm (47 °)MONTAJ LENS: Nikon Z (fără oglindă cadru întreg, fără oglindă DX APS-C)

APERTURA ȘI GAMA: f / 1.2 – f / 16, cu 9 lame, rotunjite, control electromagneticSTABILIZARE: Nu (Toate seriile Z6 și Z7 au stabilizare a senzorului)

AUTOFOCUS: motoare Twin STM cu sistem de focalizare multiplă

FOCUS MANUAL: Anulare manuală controlată electronic, cu normă întreagă

CONSTRUCȚIE OPTICĂ: 17 elemente în 15 grupuri, 3 asferice, 2 elemente de dispersie foarte scăzută, ARNEO, Super Integrate și acoperiri cu cristale nano

CONSTRUCȚIE MECANICĂ: Metal, etanșat la intemperiiMAGNIFICARE ȘI DISTANȚĂ DE FOCUS: 0,15x (1,5 ′ / 45 cm)MĂRIME: 3,5 x 5,9 ″ (89,5 x 150 mm)

GREUTATE: 1090 g

PREȚ: 8.500 RON

Portret, modă și fotografie editorială

Nikkor Z 50 1.2 este un obiectiv portret de vis în această privință.

Fotografie Candid & Street

Cu excepția cazului în care se încearcă o fotografiere de stradă, la lumina lunii sau la lumina lumânărilor, probabil că se va dori chiar şi o soluție mai practică de 50 mm, cum ar fi f / 1.8, sau chiar o dimensiune mai modestă / prețuri f / 1.4 sau f / 1.8 obiectiv DSLR.

Fotografie de peisaj și natură

Fotografii de peisaj își petrec în mod tradițional tot timpul cu diafragma oprită, cu toate acestea, o mulțime de stiluri creative în ultima vreme pe social media prezintă o înclinație mai mare față de natură, peisaj și scene generale în aer liber capturate cu o adâncime mică utilizată ca instrument creativ pentru accentul subiectului.

Insă, majoritatea fotografilor în aer liber / peisaj „de călătorie” sau „van life” care sunt interesați de adâncime mică sunt, de asemenea, interesați și de un nivel decent de portabilitate. Deci, dacă nu sunteți un celebru fotograf peisaj Youtube, probabil că se va rămâne la opțiuni mai ușoare și mai mici de 50 mm.

Sau, desigur, doar se poate obține un zoom care acoperă 50 mm; literalmente, fiecare dintre celelalte patru obiective mai practice de la Nikon care ating 50mm sunt la fel de bune atunci când fotografiați la f / 8 sau f / 11!

Culori și contrast

Indiferent dacă se fotografiază deschis sau oprit, claritatea culorii și a contrastului de la acest obiectiv este cu adevărat uimitoare. Chiar și la margini cu contrast ridicat, se poate observa o claritate surprinzător de clară în fiecare fotografie.

Sunstars & Flare

Acest obiectiv nu are practic niciun punct flare, datorită faptului că Nikon a scos toate opririle în ceea ce privește designul elementelor optice și acoperirile. Este într-adevăr ciudat cât de clare sunt imaginile în majoritatea situațiilor.

CARACTERISTICI TEHNICE

Format Obiectiv – Full Frame

Constructie – 17 elemente în 15 grupuri

Distanta focala – 50 mm

Distanta minima de focus – 0,45 m de la planul focal

Filet filtru – 82mm

Montura Obiectiv – Nikon Z

Nr. lamele diafragma 9 (diafragma circulară)

Plaja diafragme – f/1.2 pana la f/16

Stabilizare de imagine – Nu

Tip Obiectiv – All Around

Tip Focalizare – Autofocus

Unghi de cuprindere – 47°

Obiectiv Fix / Zoom – Fix

Diafragma Maxima – f/1.2

Focala Fixă – 50mm

DIMENSIUNE / GREUTATE

Greutate – Aproximativ 1090 g

Lungime – 89.5 x 150 mm (ø x L)