Tech Laptop

Review: Asus G73JH | Laptop News

Review: Asus G73JH | Laptop News

În urmă cu ceva vreme, în redacţia Laptop News a poposit un monstru de laptop, pe numele său Asus G73JH. Pentru noi a fost o onoare să testăm unul dintre cele mai puternice laptop-uri existente pe piaţă, mai ales că acest model a fost lansat la CES 2010, iar în prezent este expus și la CeBIT 2010.

V-am prezentat unboxing-ul şi v-am lăsat puţin în suspans. Cred că a sosit momentul să povestim câteva lucruri despre micuţ.

Când l-am primit, reacţia a fost de 3 x wow. Prima exclamaţie a venit în urma greutăţii sale. Cutia cu accesorii şi laptop cântăreşte aproximativ 6 kg, deci chiar wow. Apoi a fost un wow când l-am scos din cutie şi am văzut configuraţia. Sentimentul a fost destul de ciudat. Treceam de la o maşină mini la o limuzină. Al 3-lea wow a fost când am început să-l butonăm, să-l analizăm şi să rulăm diferite aplicaţii.

După cum vă spuneam, cutia cu totul cântăreşte aproximativ 6 kg. Este o cutie mare în care se găsesc laptop-ul, încărcătorul cu mai multe ştechere (asta la cel de probă), mouse USB (gaming laser) şi husa de 17 inch.

Anumite accesorii nu se regăsesc la modelul pentru teste.

Asus G73JH are un design futurist, plăcut privirii, cu linii ascuţite, inspirate de la avioanele de luptă americane F-117A Nighthawk Stealth Fighter. Tastatura este full size 100%, asemănătoare cu tastaturile clasice pentru desktop, dar cu 2 minusuri: aș fi preferat tastele direcționale (cu săgețile) și tasta “enter” să fie mai mari. Pentru confortul gamerului, aceasta are un unghi de înclinaţie de 5 grade. De menționat și faptul că este luminata, ceea ce o face usor de utilizat pe întuneric.

Ne-a plăcut şi zona touchpad-ului, care este destul de generoasă. Este mai fină şi nu se află chiar la acelaşi nivel cu restul carcasei. Noi consideram un minus faptul că are un singur buton mare. Şi încă un lucru care ne-a atras atenţia, în jurul tastaturii, pe carcasă, se găsesc zone catifelate, plăcute la atingere.

Dacă tot v-am pomenit mai sus de avion, ţin să vă anunţ că Asus G73JH are o configuraţie de zici că-i avion. Sub carcasă se găseşte un procesor din noua generaţie Intel Core 2010 – Intel® Core™ i7-720QM. Acesta are 4 nuclee, care se dublează prin tehnologia Intel Hyper-Threading. De asemenea, deşi rulează normal cu frecvenţa de 1.6GHz, aceasta poate urcă până la 2.8GHz datorită tehnologiei Turbo Boost, totul controlat în funcție de aplicațiile rulate. Procesul de fabricaţie este pe 45nm şi consumă 45w. O altă componentă specială este placa video – ATI® Mobility Radeon® HD 5870 cu 1GB GDDR5 VRAM, cea mai nouă pentru laptop-uri.