Smartphones

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip

[pl_row]
[pl_col col=12]
[pl_text]

Primele impresii Samsung Galaxy Z Flip

 

Din rândul smartphone-urilor, Galaxy Z Flip este cu adevarat atragator, iar Samsung a adoptat o abordare similară cu Motorola cu Razr-ul lor. Din specificatiile tehnice, smartphone-ul coreean ar trebui să fie alegerea mai bună. Am avut posibilitatea să aruncăm o primă privire la Flip în timpul unui hands-on și am putut găsi câteva îmbunătățiri față de Fold, dar și câteva dezavantaje.

Cel mai interesant moment al primei serii de Unpacked 2020 a fost, cu siguranta, Samsung Galaxy Z Flip. Acesta este al doilea smartphone pliabil de către OEM-ul coreean Samsung, primul fiind Galaxy Fold. Smartphone-ul Flip prezintă un design complet nou al balamalei și ar trebui să fie o îmbunătățire generală față de Fold. Chiar si asa, nu se doreste a fi considerat un succesor al pliului, ci mai degrabă un design complet diferit.

Unul dintre primele lucruri observate, a fost prețul său mai mic în comparație cu Samsung Galaxy Foldul, deși Samsung percepe încă o primă considerabilă pentru afișarea pliabilă. Specificațiile hardware (se regasesc mai jos) sunt mai bune decât cele ale Motorola Razr, dar în multe cazuri sunt mai slabe decât cele Fold.

samsung-galaxy-z-flip-3

În special, caracteristicile privind capacitatea de stocare, conectivitatea și camerele foto trebuiau să fie compromise. Totusi, ca un aspect pozitiv,  Samsung continuă să includă un an complet de Samsung Care +. Un dezvantaj il reprezinta faptul ca nu este încă posibilă extinderea acestei garanții în continuare.

 

Specificații  
Afisaj principal 6,7 inch , Infinity-O-Flex, AMOLED dinamic, 2636 x 1080 pixeli, 21,9: 9
Ecran frontal 1,05 inch , Super AMOLED, 300 x 112 pixeli
Procesor Qualcomm Snapdragon 855+
Memorie Ram 8 GB LPDDR4x
Depozitare 256 GB
Conectivitate Wi-Fi 4, 5 (a / b / g / n / ac) cu MIMO și VHT80, NFC, MST, Ant +, Bluetooth 5.0, LTE Cat. 16
SIM Nano-SIM + eSIM
Camera principală Unghi larg de 12 MP (DPAF Super Speed, OIS, f / 1.8, 1 / 2.55 “, 1.4 μm , 78 °, HDR10 + Video) + unghi ultra- lat de 12 MP (f / 2.2, 1 / 3.0″, 1.12 μm , 123 ° )
Aparat foto frontal 10 MP (f / 2.4, 1 / 3,24 “, 1,22 μm , 80 °, video UHD la 60 FPS)
Baterie 3.300 mAh , Wireless PowerShare , încărcare rapidă (15 W)
Dimensiunile desfășurate 167,3 x 73,6 x 6,9 mm
Dimensiuni pliate 87,4 x 73,6 x 17,3 (balamală) – 15,4 (cute) mm
Greutate 183 g
Preț (MSRP) $ 1,380

 

Sticla face diferența

Galaxy Z Flip o suprafata mare sticlă. Exteriorul este acoperit cu Gorilla Glass 6, iar camerele sunt acoperite de Gorilla Glass 3. O noutate o reprezinta stratul de sticlă subțire și flexibil de deasupra afișajului pliabil, insa, din păcate Samsung nu a dezvăluit alte detalii.

Se presupune că va remedia problema sensibiliatii adesea criticate de la Galaxy Fold și putem confirma că nu am putut apasa panoul tactil cu unghiile noastre. În general, panoul lasa senzatia de a fi mult mai robust. Din păcate, acesta încă a format ondulări în jurul mecanismului de balamale în care afișajul se pliază

Aropo de balama, aceasta a fost reproiectată complet. Acum este o dublă balamală cu o perie suplimentară de înotătoare de protecție, concepută pentru a păstra resturile în afara mecanismului de balamale și în interiorul ecranului. Samsung pretinde până la 200.000 de plieri fără probleme. Presupunând 100 de plieri/zi, acest lucru ar insemna la mai mult de cinci ani de viață, depasind astfel, cu ușurință durata de viață a unui smartphone.

Calitatea construită a fost excelentă. Singura noastră neplacere a fost rama de plastic oarecum groasă și neingrijita din jurul afișajului. Galaxy Z Flip va fi disponibil în două culori diferite, Black Mirror și Mirror Pur .

Flip Galaxy Z cu trei camere foto și suport încorporat

Samsung-galaxy-z-flip-plano

Camera frontală a lui Flip pare să nu aibă capacități de focalizare automată, de asemenea au fost reduse din functiile camerei principale orientate spre spate.

În timp ce camera cu două lentile acceptă focalizarea automată rapidă de doi pixeli, cu care suntem foarte familiarizați de la celelalte smartphone-uri Galaxy S, îi lipsește deschiderea variabilă a acestuia din urmă.

În general, camera pare să fie similara cu configurarea de la Galaxy S10e. Îi lipsește un teleobiectiv, dar vine în schimb cu un obiectiv cu unghi ultra larg . Din acest motiv, putem sa presupunem că va avea de suferit calitatea imaginii în comparație cu smartphone-urile Galaxy S10 și S20.

Pentru a  compensa acest aspect, Samsung a îmbunătățit modul de noapte, ceea ce se inseamna că va oferi o experiență fotografică mai slabă. Este nevoie de hotare de 15 poze într—un interval de timp de 5 secunde și le combină într-o singură imagine optimizată. Totusi, pentru a afla mai multe, va trebui sa asteptam pentru o recenzie mai extinsa din partea noastra.

O caracteristică utilă este capacitatea Flip de a folosi ecranul exterior ca vizor selfie. Mai mult decat atat , micul panou poate afișa informații suplimentare,  ca de exemplu ora și data, nivelul bateriei și notificări. De asemenea, acceptă controlul media prin intermediul intrării tactile. Datorită unghiului de afișare, în mare măsură reglabil, puteți utiliza smartphone-ul în sine ca suport pentru a face selfie-uri cu mâini libere.

Telefonul pliabil  cu hardware-ul de anul trecut

Camerele de luat vederi nu sunt singurul aspect de hardware din acest telefon pliabil care nu mai este de ultimă generație. De exemplu, Snapdragon 855+ cu care vine, a fost introdus pentru prima dată anul trecut, dar nu poate fi o alegere bună din punct de vedere al eficienței și ar trebui totuși să ofere o mulțime de performanțe.

Datorita faptului că Samsung nu dezvăluie oficial tipul de magistrala  de stocare folosită, va trebui să presupunem că Flip acceptă doar suportul mai vechi tip UFS 2.1 . Examinarea noastră completă ne va spune mai multe despre această problemă.

În ciuda pretului sau ridicat, conectivitatea pe care o ofera nu este una dintre cele mai bune. Flip-ul nu are suport pentru 5G și Wi-Fi 6, iar Bluetooth 5.0 nu este nici cel mai recent și nici cel mai mare. Extensia opțională a memoriei nu este suportată, iar Flip nu are nicio formă de certificare IP.

Cu toate ca accepta incarcare wireless, aceasta  este limitată la doar 12 W, iar încărcarea prin cablu este limitată la 15 W și, prin urmare, nu este mult mai puternică. Având în vedere bateria cu 3.000 mAh cu două celule, acest lucru ar trebui să fie cel mai probabil, fără probleme.

Verdict preliminar – Reprezentarea stilului scump

Galaxy Z Flip este un pas uriaș în direcția corectă și este un smartphone elegant și bine gândit . Primele noastre impresii după acest hands-on sunt pozitive, mai ales, tinand cont de faptul că rigiditatea îmbunătățită ar trebui să transforme, în sfârșit, acest smartphone pliabil într-un driver de zi cu zi de încredere.

Când este închis, acesta rămâne destul de gros, dar chiar si asa, ar trebui sa intre cu ușurință în orice buzunar. Singura noastră problema reală este cu hardware-ul său intern, în special având în vedere prețul ridicat.

Samsung continuă să încarce o primă considerabilă pentru afișarea pliabilă a accesărilor. Galaxy S10 de anul trecut oferă hardware și costuri mai bune, dar o treime din MSRP-ul Flip.

Chiar si asa, promisiunea Galaxy Z Flip este o experiență mai atractivă decât Motorola Razr. Ceea ce, pe deasupra, este afectat de calitatea slabă la pornire.

[/pl_text]
[/pl_col]
[/pl_row]

[saswp-reviews-form]