Magento Web Design

Cum sa instalezi Magento in cPanel

Cum sa instalezi Magento in cPanel

Acest ghid explica modalitatea de instalare a Magento in cPanel. Acest proces include 4 pasi principali si are multe capture de ecran pe parcurs  care sa va ajute sa va explice ce trebuie facut.

Despre Magento

Este cert faptul ca Magento este cea mai buna platforma de comert electronic gata pentru a fi folosita, care se poate dovedi a fi un catalizator online pentru orice afacere care trebuie sa ajunga la clientii sai pentru a vinde un produs.

Ofera toate mecanismele  unei listari de produs, controlul inventarului, cosul de cumparaturi si manipularea verificarilor, confirmarea comenzilor si transmiterea e-mailu-urilor si rapoartele de venituri.

Dezvoltat in 2007 in timpul boom-ului comertului electronic, foarte multe afaceri au facut tranzitia la Magento care ofera solutii complete. Chiar daca tocmai ai inceput o afacere, conduci o mica afacere sau o afacere mare, acest sistem online folositor, poate sa fie cu usurinta elementul central in compania dvs.

Cel mai bun lucru in ceea ce priveste Magento, este faptul ca editia comunitara este complet gratuita. Ati putea sa va ganditi ca poate este limitat din anumite puncte de vedere si ca ar putea avea un schepsis care sa te forteze sa te inscrii intr-un ciclu de abonament platit care sa deblocheze potentialul sau complet, dar sincer, nu este cazul.

De asemenea, Magento a primit foarte mult sprijin din partea dezvoltatorilor din intreaga lume, creand module personalizate care il fac cu adevarat mai bun.

Toate se regasesc pe Piata “Magento Connect”. O parte dintre module sunt gratuite, altele sunt contra cost. Ofera solutii cum ar fi integrarea Sage, module de plata, module de livrare, chiar si module personalizate care sa te ajute sa iti adaptezi web-site-ul in asa fel incat sa se potriveasca afacerii tale.

Instalarea Magento prin cPanel

Citind documentatia oficiala de instalare a Magento, poate fi un lucru coplesitor prin faptul ca procesul de de instalare se bazeaza in mare parte pe accesul FTP si incarcarea fisierelor, baza de date MySQL si crearea user-ului MySQL.

Totusi, acest proces nu trebuie sa fie neaparat coplesitor datorita instalarii aplicatiilor Softaculous cu cateva gazde, ca de exemplu HostPresto! Puteti gasi aceasta sectiune situate in cPanel-ul contului dvs. gazduit.

Procesul de instalare poate dura intre 5 si 10 min pentru a se finaliza. Este cert ca este mai rapid decat sa descarci fisierele initiale de instalare ale Magento.

Daca nu sunteti sigur in ceea ce priveste felul de accesare al contului cPanel sau daca aveti disponibil un Softaculous, pentru mai multe informatii apelati la serviciul de asistenta clienti din partea furnizorului dvs. de gazduire a web site-ului.

Pas 1 – Conectați-va in panou  dvs de cPanel

instalare magento

Dupa ce v-ati logat cu success in contul dvs de cPanel, faceti scroll in jos la sectiunea “ Instalarea aplicatiilor Softaculous” . Aceasta sectiune va va oferi o diversitate de aplicatii care pot fi instalate in contul dvs.

Optiunea pe care trebuie sa o selectati este “ Magento” dupa cum se arata mai jos, in partea dreapta.

Pasul 2 –  Instalarea Magento prin intermediul Softaculous

De obicei, Softaculous va avea disponibila pentru instalare, ultima versiune de Magento si va furniza informatii cu privire la data de lansare si alte versiuni ce este posibil sa fie disponibile.

Procesul de instalare este de asemenea de ajutor, explicand cat de mult spatiu pe disc necesita cadrul Magento  si va rezuma ce spatiu pe disc are disponibil contul dvs.

Pentru a realiza instalarea Magento, selectati butonul albastru “Instaleaza” dupa cum se arata mai jos:

Pasul 3 – Instalarea Magento

instalare magento pas2

Softaculous va va clarifica optiunea Magento pe care doriti sa o instalati. Este intotdeauna de avut in vedere data lansarii versiunii. Aceasta deoarece daca a fost recent lansata (ca de exemplu de cateva saptamani), poate ar fi bine sa luati in considerare o versiune mai veche.

Adesea, in noul software pot exista bug-uri de sistem si de aceea este intelept sa alegeti o versiune mai veche  si sa lasati pe altcineva sa testeze noul software!

De asemenea, daca sunteti cu un pas inainte si  ati pus ochii pe un modul anume din magazinul Magento Connect, este recomandat ca inainte de instalare, sa revizuiti ce versiune suporta acel modul.

  • Versiune – In exemplul nostru, instalam versiunea de Magento 1.9.2.1. Versiunea 1.0 a fost de incredere luni de zile, deci este o alegere acceptabila la care putem apela
  • Protocol – http:// este optiunea predefinita oferita pe care ar trebui sa o folositi, doar daca nu aveti deja instalat in contul dvs.  un certificat SSL. Daca optati sa adaugati mai tarziu un SSL, nu va faceti griji, protocolul poate fi schimbat cu usurinta prin intermediul setarilor de configurare ale sistemului Magento.
  • Domeniul- Daca aveti mai multe domenii pe contul dvs., este posibil sa aveti nevoie sa alegeti domeniul pentru care doriti sa instalati Magento daca nu se arata deja in aceasta optiune.
  • CRON Job – un CRON este in principiu, un script care este realizat in anumite momente. Este important pentru Magento ca un CRON sa fie setat pentru ca acest lucru se bazeaza pe transmiterea altor e-mail-uri. Setarea predefinita inseamna setarea acestuia la fiecare 2 minute, lucru complet acceptabil.

Mai departe instalare:

  • Calea de administrare –  este important sa intelegeti ca aceasta cale de administrare va deveni inima websiteului Magento. Este zona de unde gestionati intregul website: adaugarea de produse, continut pe pagini, crearea si listarea comenzilor, gestionarea clientilor si schimbarile de sistem. In mod implicit, Magento foloseste calea de administrare ‘www.yourdomain.co.uk/admin’ dar exemplul nostru a fost setat pentru “/admin123” . Acum puteti alege ce cale de administrare doriti sa folositi. Unii sunt de parere ca ar trebui sa faceti acest lucru criptat dar sincer, asigurati-va ca este usor de memorat, avand in vedere ca o veti tasta de multe in viitor cand veti accesa partea de back-end al panoului de control.
  • Setarile bazei de date –  nu este nevoie sa modificati acest lucru, sugestia oferita prin instalare este absolut in regula.finalizare-instalare

Mai departe instalare, ajunge la informatiile de administrare ale contului:

  • Numele de utilizator al administratorului – auto explicativ; acest nume de utilizator va fi acelasi nume cerut cand se va face logare in back-end-ul Magento.
  • Parola de administrare – Cea mai importanta parte: este extrem de important sa alegeti o parola sigura si sa pastrati sugestiile implicite de la instalare: “Password1” este o alegere foarte nepotrivita  si v-ar putea face vulnerabil in fata breselor de Securitate. Aduceti-va aminte ca este o practica obisnuita sa folositi in interiorul parolei un mix de litere si cifre pentru o securitate mai buna. Este recomandat sa va notati pe hartie parola si numele de utilizator pentru a va putea intoarce cu usurinta la ele atunci cand procesul de instalare s-a finalizat/intr-un stadiu ulterior.
  • Nume si prenume – din nou autoexplicativ. Aceasta informative este vizibila numai in back-end-ul Magento. Daca initimitatea este o problema, aceasta informative nu va fi vizibila in modulul public al site-ului.
  • Adresa de e-mail a administratorului web-site-ului Admin Email – Daca va confruntati dintr-o data cu amnezie si uitati numele de utilizator si/sau parola Magento de back-end, este important ca adresa de administrator din aceasta sectiune sa fie o adresa valida la care veti avea intotdeauna acces pentru a reseta accesul la informatii.

Puteti sa va uitati si in “Optiuni avansate” insa pentru inceput nu este nevoie sa adaugati mai multe configuratii. In acest stadiu, putem continua cu instalarea Magento. Mergeti mai departe folosind butonul “Instalare”

Acum a venit momentul pentru o scurta pauza. Instalarea Magento va incepe procesarea tuturor optiunilor de date pe care le-ati furnizat, asigurandu-se ca sunt toate optiuni acceptabile de configurare. Instalarea sugereaza ca va dura intre 3 si 4 minute (variabil in functie de hardware-ul furnizorului de gazduire hardware). Stati linistiti si permiteti sa se finalizeze instalarea.

Odata ce instalarea s-a finalizat, procesul va va felicita pentru succesul cu care s-a realizat si va va confirma domeniul website-ului  pentru care software-ul a fost instalat si va repeta URL-ul esential al panoului de control Magento din back-end.

Merita sa va mai spunem ca odata ce instalarea s-a finalizat, Softaculous va transmite un e-mail catre adresa de e-mail a gazduirii dvs., repetand toate detaliile important legate de instalarea Magento. Aceasta va include versiunea de Magento instalata, domeniul, numele de utilizator din back-end, parola si tipul de e-mail ales, impreuna cu accesul la informatii MySQL care a fost creat in numele dvs. Ar fi util sa va întoarceti la acesta mai tarziu.

Succes! Acum a sosit timpul sa va uitati la noul website de comert electronic Magento.

Pasul 4 – O privire de ansamblu a Magento, dupa instalare

Odata ce a avut loc instalarea de baza, incepe distractia, personalizand principalele optiuni pe care le furnizeaza Magento, pentru a-ti lasa amprenta pe noul website. Aveti un logo pentru site? Ce produse veti adauga? Ce veti scrie pentru a intampina clientii noi? Optiunile de livrare a produselor? Ce metoda de plata vei folosi?

In mod implicit, Magento si-a configurat tema de baza „web responsive”, denumita „rwd”. La prima vedere, pare foarte ordonat, dar in mare nevoie pentru personalizare. Pentru oricine nu a mai intalnit termenul „receptiv”, acest lucru inseamna ca designul se va potrivi in mod automat oricarui dispozitiv pe care site-ul este rasfoit, ca de exemplu o vedere slim line pentru telefoane inteligente ca iPhone sau Samsung sau un pic mai larga pentru tablete precum iPad sau Nexus sau cu o latime dreapta catre desktop sau monitorul laptopului.

Putem vedea ca Magento ofera si o sectiune de antet care include logo-ul implicit, mesajul de bun venit si un mini-meniu care include optiunea pentru clienti sa acceseze zona contului sau a cosului, pentru a vizualiza ce produse au fost adaugate. Pagina principala este ca o panza necompletata si va deveni partea cea mai importanta a site-ului dvs. web care va va intampina clientii si le va imbina prin produsele dvs. si in procesul de finalizare.

Tema Magento implicita are o structura de pagina bazata pe coloana. In mod implicit, avem continutul principal al paginii din stanga, cu un panou de coloana ingusta in dreapta care are ca sondaj comunitar si o reclama acceptata de PayPal. Mai jos este o caseta de abonament pentru newsletter, in care clientii pot sa introduca adresa de e-mail si sa fie la curent cu tipul de stiri cu care doresc sa fie informati.

In partea de jos a paginii, site-ul implicit este completat cu o lista de linkuri cu trei coloane, care pot fi memento-uri utile despre informatiile pe care ar trebui sa le configurati pe site ca standard. Este important a retine ca totul poate fi personalizat.

Personalizarea site-ului Magento se poate face prin accesarea zonei de administrare din partea din spate pentru a aprofunda optiunile de configurare de baza. In „Pasul 3”, a fost recomandat sa notam adresa URL a zonei de admin (si sa alegi ceva memorabil). Acum a venit momentul  sa introduceti asta. Retineti ca, daca ati uitat adresa URL a zonei de administrare, ar fi trebuit sa primiti o copie prin e-mail.  Zona Panoului de administrare din partea Magento va aparea astfel: Introduceti numele de utilizator de administrare si parola sigura pe care ati ales-o la pasul 3 in campurile de conectare respective. Alegeti butonul „Login” pentru a continua.
A fost mentionat anterior, dar ar trebui sa fie clar ca practic toate optiunile de comert electronic imaginabile sunt setate in Panoul de administrare din partea Magento. Aceasta este zona pe care o vei petrece cea mai mare parte a timpului tau.

login-magento

Scurt rezumat al panoului de administrare

Acest articol va va ghida in principal prin procesul de instalare Magento, dar este foarte util sa cititi mai departe pentru a intelege ce optiuni sunt disponibile in continuare si pentru a incepe sa va ganditi la idei si structura pentru noul dvs. site web de comert electronic.

Categorii si produse

Magento este structurat de la inceput ca o companie pentru comert electronic, cu diverse categorii  pana la categorii de produse (sau departamente), produse in sine si mai departe pana la produse asociate (sau produse pentru copii). Imagineaza-ti ca afacerea ta vinde imbracaminte. In acel magazin de imbracaminte aveti departamente de tricouri, pantaloni si pantofi. Mai departe in lant, aveti diferite tricouri, pantaloni si pantofi in stil, in diverse culori si dimensiuni. Pentru structurarea site-ului, va trebui creata categorie de magazin, in interiorul careia ar fi imbracaminte, apoi tricouri ce trebuie sa fie configurate pentru a prezenta clientului o optiune de alegere si dimensiune de culoare.

Din fericire Magento are grija si de aceste detalii. Dupa crearea categoriilor, Magento va crea automat link-urile de meniu de pe site-ul web in navigarea principala. Daca avem sub-categorii de imbracaminte cu tricouri, Magento va configura optiunea de meniu si va arata Imbracaminte -> tricouri. Un produs este apoi creat si atribuit unei categorii care va aparea automat in respectiva sectiune. Se poate crea cu usurinta un produs configurabil, cum ar fi un tricou cu variabile precum marimea si culoarea.

Vanzari si impozite

Cea mai importanta parte a oricarei afaceri este sectiunea de vanzari. Comenzile primite pe site-ul dvs. vor aparea intr-o lista de vizualizare rapida in care puteti vedea clientul, valoarea si starea in care se afla comanda. Desigur, statutul este o parte importanta pentru ca ofera informatii cu privire la situatia platilor, a facturilor si a livrarilor comenzilor. Fiecare inregistrare de succes de vanzare contine informatii despre client, adresa de facturare, adresa de expediere si obiectele comandate. Magento ofera o factura tiparita, care poate fi realizata pentru a fi finalizata si este probabil sa includeti si o copie si pentru client. Odata ce comanda a fost solutionata, aceasta poate fi marcata ca expediata (chiar si cu un numar de urmarire).

Magento are datele despre clienti si fiecare modificare de stare (cum ar fi livrata) va emite automat un e-mail pentru a putea urmari progresul. In timpul procesului de efectuare a platilor, este important sa va asigurati ca veti percepe clientilor dvs. suma corecta pentru impozite, mai ales atunci cand aveti clienti internationali, caz in care impozitul variaza. Magento va permite sa creati zone de impozitare pentru a percepe suma potrivita clientilor potriviti, adaugand sau excluzand taxele, in functie de locatia lor.

Clienti

Magento va ajuta foarte mult sa pastrati toate datele despre clienti. Puteti importa inregistrarile clientilor daca schimbati sisteme sau creati inregistrari noi. Crearea acestor informatii este o parte importanta, astfel incat sa puteti utiliza informatiile la o data ulterioara pentru promotii sau pur si simplu consultati istoricul comenzilor anterioare.

Newsletter Magento are propriul sistem integrat  de newsletter in care puteti crea un sablon de newsletter si puteti trimite acest lucru clientilor dvs. abonati. Puteti gestiona si cine este abonat si cine este dezabonat.

Rapoarte

Rapoartele privind vanzarile, veniturile si stocurile joaca parti importante ale oricarei activitati de comert electronic. Magento ofera multe rapoarte simple, complicate zilnic, lunar sau anual, astfel incat sa puteti urmari tendintele. Rapoartele pot ajuta la urmarirea tendintelor de vanzari, produse care sunt pe stoc scazute sau pur si simplu ajuta la pregatirea pentru urmatorul termen.

CMS

CMS, sau sistemul de gestionare a continutului, va ofera posibilitatea de a crea pagini pe site-ul dvs. web. Aceasta poate varia de la personalizarea paginii de pornire a site-ului dvs. sau pur si simplu la informatii despre compania dvs. Magento ofera doua moduri in care puteti crea pagina dvs. fie printr-un editor WYSIWYG, fie ceea ce vedeti este ceea ce primiti, similar cu „Word”, unde puteti schimba fontul text sau culoarea printr-un meniu sau pentru cei putin mai avansati, marcaj HTML direct

Configuratia sistemului

Sectiunea de configurare a sistemului va ofera instrumentele pentru a configura totul despre site-ul dvs. web, cum ar fi designul sau ce optiuni de plata doriti sa oferiti la final. Optiunile sunt nesfarsite si pot parea la inceput sa-ti distruga mintea, dar, sincer, se vor familiariza cu timpul. Amintiti-va doar ca totul poate fi configurat si este foarte probabil o optiune disponibila in configuratia sistemului.

[saswp-reviews-form]

 

cpanel
Postarea Anterioara

Samsung-GALAXY-Z-Flip
Postarea Urmatoare