Dezvoltare web Web Design

Ce este cPanel?

Ce este cPanel? februarie 11, 2020
cpanel

Ce reprezinta cPanel?

cPanel este unul dintre cele mai populare interfete de control din Romania dar si-n SUA.

cPanel este o interfata grafica (GUI) bazata pe Linux, folosita ca interfata de administrare pentru a face mai accesibila administrarea site-urilor cat si a serverului. cPanel va ajuta sa va puneti site-urile pe internet, tot aici puteti sa administrati mai multe domenii, sa copiati, mutati si in general sa organizati fisierele si folderele website-ului, sa creati conturi de e-mail si multe altele.

Cele mai multe firme de gazduire furnizeaza clientilor cPanel inclus in pachetului lor de gazduire. cPanel are doua interfete, o interfata de utilizator numita cPanel si o interfata a serverului numita Web Host Manager (WHM). Aceasta combinatie permite utilizatorilor sa isi gestioneze site-ul si furnizeaza furnizorilor de hosting cu instrumente pentru gestionarea serverului.

cPanel este gratuit?

cPanel este contra cost datorita faptului este o aplicatie terta parte. Cu toate acestea, cei mai multi dintre furnizorii de gazduire includ cPanel in planurile de gazduire fara costuri suplimentare. Exista si furnizori care furnizeaza gratuit serviciul in primul an si incep sa perceapa taxe din anul al doilea. In 2019, si-a crescut preturile, motiv pentru care multe companii de gazduire web iau in considerarea trecerea la alte panouri de control a site-urilor web.

cPanel este privat?

Da, contul dvs. cPanel este privat. Daca detineti un site web, atunci trebuie s ava asigurati ca numele de utilizator si parola sunt sigure. Acest lucru este important pentru pastrarea in siguranta a informatiilor si setarilor site-ului.

 

Cum cum se face logarea in cPanel

cpanel-login
cPanel Login

Va puteti conecta la cPanel-ul dvs. folosind bara de adrese a browserului. Accesarea cPanelului dvs. va arata in felul urmator:

Puteti sa va conectati la cPanel dvs. si de acasa, prin introducerea / cpanel dupa adresa site-ului dvs. Folosind aceasta metoda de logare, va arata astfel: https://siteultau.ro/cpanel.

Daca aveti un site nou si inregistrarile DNS nu s-au propagat inca pe server, atunci puteti utiliza adresa IP. Accesarea cPanel-ului dvs. prin intermediul IP va arata dupa cum urmeaza: https: //10.10.10: 2083.

Daca este necesar ca interfata sa apara intr-o alta limba, trebuie sa va duceti in partea de jos a ecranului de conectare cPanel sis a selectati limba dvs. din lista.

Inainte de a va loga in contul dvs.,ar putea fi util sa adaugati pagina cPanel la pagini favorite in browser-ul dvs, ,pentru a va putea intoarce cu usurinta mai tarziu.

Cand ce va aflati pe ecranul de conectare , tastati numele de utilizator si parola si faceti clic pe butonul de Logare. Dupa aceea, veti fi redirectionat catre panoul de control al site-ului dvs. web, unde veti putea vedea toate setarile.

 

Ce este: cPanel pentru WordPress

Este important sa alegeti cea mai buna gazduire care sa indeplineasca toate necesitatile site-ului dvs. WordPress. Ar trebui sa urmariti sa alegeti o gazda web pe baza fiabilitatii, performantei, asistentei clientilor, a functiilor si a preturilor.

Cele mai bune gazde web care folosesc cPanel sunt:

Bluehost este unul dintre cei mai mari si mai bine cotati furnizori de hosting care folosesc cPanel. Bluehost se bucura de respect este  si una dintre cele mai vechi companii de gazduire web. Ofera instalari automate WordPress, un domeniu gratuit si certificat SSL si suport 24/7. WordPress Offically ii recomanda ca furnizor de hosting.

HostGator foloseste serviciul si gazduieste milioane de domenii. Este unul dintre cei mai populari furnizori de gazduire web din domeniu. HostGator ofera clientilor sai instalari WordPress cu un singur clic, 99,9% uptime si asistenta permanenta. Suntem de parere ca este unul dintre cei mai buni furnizori de gazduire web pentru companii.

De asemenea, GreenGeeks a devenit o gazda web bine recunoscuta care foloseste interfata si ofera si el instalari WordPress printr-un singur click, migratie gratuita a site-ului, CDN gratuit si suport excelent. GreenGeeks este ecologic si gazduieste peste 500.000 de site-uri web.

Daca ai un site in romana si doresti ca hostingul, serverul sa fie in Romania poti vedea mai multe informatii despre hostinguri romanesti in articolul Cel mai bun hosting.

Cum se instaleaza WordPress pe cPanel?

Am scris un tutorial complet, care explica pas cu pas instalarea WordPress prin folosirea cPanel pe companiile cele mai bune companii de gazduire. Acest ghid va va arata cum sa utilizati scripturi cu un clic, ca de exempl: Fantastico, Quickinstall si Softaculous pentru a instala WordPress.

Pentru utilizatorii cu cunostiinte medii de WordPress, vom explica, de asemenea, cum sa folositi FTP pentru a instala WordPress. In sfarsit, pentru utilizatorii cu cunostiinte mai avansate, va vom arata cum sa instalati WordPress pe un computer local.

Ce este o gazduire specializata pentru WordPress?

Gazduirea specializata pentru WordPress este un mediu de gazduire special echipat pentru site-urile WordPress si ofera niveluri mai ridicate de performanta, securitate si asistenta.

Site-urile WordPress care utilizeaza gazduirea specializata WordPress se incarca mai repede, sunt actualizate automat, au copii de zi cu zi si au sprijinul din partea expertilor WordPress. Gazduirea WordPress specializataeste mai scumpa deoarece furnizorul de gazduire gestioneaza mediul site-ului web.

Panoul de control WordPress specializat

Ar trebui sa utilizati o platforma WordPress specializata?

Daca incercati sa alegeti cel mai bun plan de gazduire sau va intrebati daca gazduirea WordPress administrata este potrivita pentru dvs., raspunsul este simplu.

Daca va ganditi sa incepeti un blog sau sunteti doar un incepator, atunci nu aveti nevoie de gazduire WordPress specializata.

Gazduirea WordPress specializata este o alegere buna pentru intreprinderile mici sau mijlocii sau pentru blogurile care au deja un numar foarte mare de vizitatori.

Name
Comment