Tech Hardware

Samsung lanseaza cardurile eMMC NAND cu tehnologie 10nm

Samsung lanseaza cardurile eMMC NAND cu tehnologie 10nm

Cardurile au devenit indispensabile pentru cei care folosesc zilnic laptop-ul, aparatul foto, smartphone-ul sau alte gadget-uri de genul acesta. Fie că e vorba de SD, microSD sau alt tip, acestea au constituit de-a lungul vremii o soluție bună atât pentru producătorii de portabile care au dorit să scoată sisteme subțiri și ușoare cât și pentru utilizatori. Acestea au însă scopul de a extinde memoria inițială, iar unii producători nu iau în considerare decât adoptarea soluțiilor integrate, cum ar fi cei de la Google – Nexus 7 nu are card reader și deci singurul spațiu de stocare disponibil este cel integrat.

Samsung a anunțat de curând o nouă generație de carduri eMMC (embedded multimedia card), realizate cu tehnologie de 10nm. Noile carduri au intrat în producție din octombrie, însă le vom vedea pe piață în mod oficial abia anul viitor.

Soluțiile de stocare eMMC Pro Class 2000 de 64GB vin la scurt timp (doar 5 luni) de când compania a introdus cardurile Pro Class 1500 cu interfață eMMC 4.5. Acestea au o viteză de citire de 260MB/s, viteză de scriere de 50MB/s și oferă performanțe mai mari cu 30% decât vechea generație. În comparație cu cardurile externe pe care le-am menționat și mai sus care ajung la 24MB/s citire și 12MB/s scriere, acestea sunt de 10 ori mai rapide.

eMMC Pro Class 2000 64GB are dimensiuni de 11,5mm x 13mm, în comparație cu cele mai vechi care erau de 12mm x 16mm. Odată cu inovația celor de la Samsung ne așteptăm ca tabletele și smartphone-urile să ajungă mai performante și experiența utilizatorilor să fie îmbunătățită, încă un motiv cu care să așteptăm nerăbdători 2013!