Tech

Sheng T108 – o chinezărie cu ceva mai mult stil

Sheng T108 – o chinezărie cu ceva mai mult stil

Produsele chinezeşti (chinezăriile) au faima lor nefericită de imitaţii ieftine din plastic care se vând ca pâinea caldă. Însă unele companii chineze încearcă să îşi mai salveze onoarea, cel puţin când vine vorba de mini laptop-uri. Sheng Potential Technology Co. a scos pe piaţă un netbook stilat cu o frumoasă carcasă de aluminiu şi specificaţii tehnice decente – Sheng T108.

Carcasa elegantă de aluminiu finisat, împreună cu palm rest-ul metalizat, fac toată diferenţa în cazul lui Sheng T108, pentru că îl separă clar de mulţimea de mini laptop-uri cu carcasă de plastic care domină în prezent piaţa chineză. De altfel, designul său seamănă foarte mult cu cel al modelului HP Mini 2133.

Pe de altă parte, nici detaliile tehnice nu ne lasă să-l confundăm cu un mini laptop obişnuit. Dincolo de ecranul de 10.1 inch găsim un procesor Intel Atom N280 CPU, o memorie RAM serioasă de 2GB (DDR2) şi un spaţiu de stocare măricel de 250 GB (HDD). De asemenea, netbook-ul dispune de conexiune 802.11b/g Wi-Fi, webcam, card reader, port VGA şi o inovaţie – SIM card slot pentru 3G.

Din păcate, bateria de 3 celule (3000mAh) nu va duce cel mai probabil la o autonomie mai mare de 3-4 ore. Acest lucru, alături de preţul de 300 de dolari (cu 100 de dolari mai mult decât media pentru mini laptop-uri ieftine), s-ar putea să-i scadă din popularitate.

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Urmatoare