Tech Laptop

Sony Vaio E – core i3 şi i5 multicolor

Sony Vaio E – core i3 şi i5 multicolor

Noua serie de laptop-uri Sony Vaio E sare în ochi datorită culorilor intense şi a carcasei glossy cu forme rotunjoare. Iar dacă asta nu e de ajuns, notebook-urile mai vin echipate şi cu procesoarele Core i3 şi i5 şi sunt şi disponibile la un preţ destul de accesibil, mai precis 800 de dolari pentru modelul cu i3.

Laptop-urile din seria Sony Vaio E au un display de 15.5 inch cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, maxim 1920 x 1080 pixeli, măsoară 24.82 cm x 36.98 cm x 3.11 cm şi cântăresc în jur de 2.7 kg cu tot cu baterie. Design-ul lor mizează pe nuanţe puternice, inspirate de culorile vesele de la tropice, precum roz (Hibiscus Pink), verde (Caribbean Green) sau albastru (Iridescent Blue), dar şi pe nuanţe mai cuminţi, precum alb (Coconut White), negru (Lava Black), maroniu (Maple Brown), alb argintiu (Silver White) şi gri metalic (Gunmetal). În plus, utilizatorul poate să îşi aleagă culoarea mouse-ului şi a tastaturii ca să-şi creeze o combinaţie proprie. De fapt, tastatura însăşi este foarte interesantă, pentru că este full size şi are numărul complet de taste, inclusiv numeric keypad-ul (aşa ceva mai rar la un laptop de 15.5). Tastele sunt izolate, pentru comoditatea utilizării.

Pe lângă opţiunea pentru procesoarele i3 şi i5, laptop-urile Sony Vaio E pot ajunge până la 8 GB de RAM şi 500 GB spaţiu de stocare. Nici la plăcile video nu stau rău notebook-urile – remarcăm ATI Mobility Radeon 5000 care are 1 GB de VRAM, pentru o experienţă video foarte bună. Alte specificaţii tehnice includ:

– 3 porturi USB plus port eSATA/USB combo;

– mufă HDMI pentru conectarea laptop-ului la un HD TV;

– webcam şi microfon;

– conexiuni Gigabit Ethernet, 802.11/b/g/n;

– tehnologie Integrated Stereo A2DP Bluetooth (2.1 + EDR) – permite conectarea perifericelor, precum un mouse, prin Bluetooth ;

– slot SD, slot pentru memory stick;

– utilizează Windows 7 Home Premium ca sistem de operare;

– sunet – Dolby Home Theater v3;

Bateria poate ajunge până la o autonomie de 3.5 ore, ceea ce nu este chiar impresionant, dar nici foarte rău. Notebook-urile Sony Vaio E sunt echipate cu tehnologia Quick Web Acces, care permite accesul aproape instant la aplicaţiile de Internet fără pornirea Windows-ului. În plus, au şi un buton pentru asistenţă tehnică (ASSIST) – prin apăsarea butonului este lansată aplicaţia Vaio Care, care menţine sistemul laptop-ului în stare bună, poate diagnostica şi rezolva diferitele probleme, chiar şi atunci când Windows-ul nu funcţionează cum trebuie.

Există şi alte aplicaţii specifice Sony, precum Media Gallery (activată tot prin apăsarea unui buton), pentru vizionarea fotografiilor, a muzicii şi a videoclipurilor şi PMB (Picture Motion Browser) VAIO Edition pentru editare foto şi video.

Laptop-urile sunt disponibile pe site-ul producătorului pentru precomandă şi vor începe să fie livrate începând cu sfârşitul lui februarie / începutul lunii martie. Modelul cu procesor Core i5 la 2.26 GHz va avea 4 GB de RAM şi 500 GB spaţiu de stocare, plus un DVD burner la 2.4 GHz şi opţiunea pentru un Blu-Ray Drive. Sony anunţă în curând şi lansarea unui laptop Vaio E mai ieftin, la 700 de dolari.

Sony-vaio-e
Postarea Anterioara