Tech Laptop

Sony Vaio F11M1E (primele impresii)

Sony Vaio F11M1E (primele impresii)

Un cititor fidel al acestui site şi-a achiziţionat recent un Sony Vaio F11M1E şi a dorit să-şi exprime primele impresii despre noul laptop chiar aici pe Laptop News, pentru cititorii noştri.

Sony Vaio F11M1E a fost lansat în România pe 16 februarie 2010, alături de multe alte laptop-uri. Noi încă nu am testat niciun model din gama F de la Vaio, dar sperăm ca pe viitor să reuşim să testăm chiar F11M1E. Acum vă las să citiţi ce ne-a povestit Alex.

Sony Vaio F11M1E, la momentul actual, se regăseşte cam la limita superioară a clasei medii de portabile şi este gândit, în principal, ca un laptop multimedia.

Din punct de vedere estetic este greu să-i găseşti minusuri. Calitatea materialelor este specifică celor de la Sony şi net superioară multor portabile din clasa sa. Tastele bine conturate şi moi la atingere seamănă foarte mult cu cele de pe Macbook Pro, iar butoanele multimedia (play/pause, stop, next şi previous track) sunt un bonus foarte apreciat.

În ceea ce priveşte configuraţia, în puţinele zile de când îl am nu pot să zic că am reuşit să-l duc la limită. Asta înseamnă că dacă îţi vei lua un Vaio F11M1E pentru aplicaţii Office şi Web browsing vei plictisi la maxim procesorul i5-520M de 2.4 GHz şi cei 4 GB de RAM. Dacă vrei să-i dai ceva de făcut mai bine alegi să vezi un film prin intermediul Blu-ray Disc. De-abia atunci ajungi să apreciezi la adevărata lor valoare display-ul de 16.4 inch, rezoluţia maximă – 1920 x 1080 şi placa video cu tehnologie Cuda de la nVidia (GT330M).

Printre plusuri se mai numără şi senzorul de lumină care îţi reglează automat luminozitatea ecranului în funcţie de condiţiile din jur, difuzoarele cu tehnologie Dolby Home Theater v3 care se-aud senzaţional de clar şi tare chiar şi la volum maxim, touchpad-ul foarte precis şi, nu în ultimul rând, suita de programe Vaio care sigur îţi fac viaţa mai uşoară.
De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, singurul lucru uşor deranjant este că bateria, desi ţine mult (în jur de 190-200 de minute), se încarcă foarte greu.