Tech Tableta

Sony Vaio Tap 20 – tabletop PC – hands on

Sony Vaio Tap 20 – tabletop PC – hands on

La IFA 2012, în hala Sony, am dat peste un gadget mai special. Iniţial am crezut că este un all-in-one, dar m-am convins că e vorba de o tabletă. Specialul stă în faptul că are ecran de 20 de inch, adică 50.8 cm şi cântăreşte 5.2Kg. Să nu vă imaginaţi că puteţi pleca oricum şi oriunde cu Vaio Tap 20.

Sony Vaio Tap 20 este poziţionat ca un gadget de familie, dar poate fi utilizat şi la birou pe post de dispozitiv pentru prezentări, afişare de informaţii, pentru a lucra mai uşor în anumite aplicaţii. Tabletop-ul este prevăzut cu un suport reglabil. Astfel vă puteţi poziţiona tableta în funcţie de modul de utilizare dorit. Sony Vaio Tap 20 poate fi montat şi orizontal. Tastatura şi mouse-ul vin la pachet şi vă pot ajuta în folosirea tabletei.

Ecranul de 20 de inch este de tip IPS cu rezoluţia 1600 x 900 pixeli. Suportă multitouch în 10 puncte. Astfel poate fi folosit simultan de mai multe persoane. Spre exemplu, într-o familie, copiii şi părinţii pot desena împreună sau pot practica diferite jocuri cum ar fi fotbalul. Sony a anunţat că autonomia bateriei poate fi de până la 3 ore.

Legat de comunicare, Sony Vaio Tap 20 vine echipat cu Bluetooth 4, dual-band 802.11n şi tehnologia Near Field Communication (NFC). Nici la sunet nu e mai prejos, având un sistem audio 2.1 şi tehnologia ClearAudio+ DSP. Tot sistemul este propulsat de un procesor Intel Core i5-3317U, 4GB memorie RAM DDR3 şi placa video integrată Intel HD 4000. Pentru a nu creşte preţul foarte mult, Sony a ales stocarea pe hard disk de 5400 rpm şi cu capacitatea de până la 1TB. Rulează fără probleme sistemul de operare Windows 8.

Sony Vaio Tap 20 va fi disponibil pe piaţa internaţională din 20 octombrie, iar preţul va porni de la aproximativ 5000 lei. Încă nu avem informaţii cu privire la preţul şi disponibilitatea pentru România. În concluzie, putem spune că seamănă foarte mult cu un all-in-one.