Tech Tableta

Surface RT 2, Surface PRO 2 si Surface Book – viitoarele tablete Microsoft?

Surface RT 2, Surface PRO 2 si Surface Book – viitoarele tablete Microsoft?

Odată cu lansarea sistemului de operare Windows 8, Microsoft a scos şi tableta Surface. A fost anunţată cu mare fast şi totul părea un vis frumos. Însă cifrele au tăiat puţin din entuziasmul oficialilor din Redmond. Cu toate acestea, se pare că planurile de viitor sunt ambiţioase.

Au apărut deja zvonuri despre noi tablete din gama Surface – Surface RT 2, Surface PRO 2 şi Surface Book. Colegii de la notebookitalia au citat o postare dată pe twitter de contul @MS_nerd.

Informaţiile arată că Microsoft Surface RT 2 va avea un ecran de 8.6 inch, mai mic faţă de actuala tabletă Surface RT şi va veni echipată cu procesor SoC Qualcomm Snapdragon. Se va renunţa la platforma Tegra? Noua tabletă se va bucura de mai multă portabilitate şi de autonomie mai bună. Va fi şi mai practică în utilizare. Mie îmi plac tabletele mai micuţe, pe care să le pot utiliza foarte rapid chiar şi cu o mână.

Surface PRO 2 se pare că va veni cu ecran de 11.6 inch, ceva mai mare faţă de viitoarea Surface PRO şi va avea la bază platforma Temash de la AMD. Şi aici se anunţă o schimbare majoră, în condiţiile în care Surface PRO va avea ecran full hd de 10.6 inch şi procesor i5 Ivy Bridge. Iar vor ameţi viitorii cumpărători!

A treia tabletă menţionată este Surface Book. Aceasta se pare că va veni cu display de 14.6 inch şi procesor Intel Haswell. Îmi este greu să cred că va fi o tabletă portabilă şi practică din cauza ecranului cam mare. Probabil va fi mai mult un laptop hibrid.

Deocamdată nu avem mai multe informaţii. Rămâne de văzut dacă zvonurile se vor adeveri şi încerc să înţeleg strategia Microsoft. Cred că era mai simplu să dezvolte diferite portabile în parteneriat cu producătorii existenţi şi nu să canibalizeze piaţa cu produsele proprii. Aşteptăm şi un număr mai mare de aplicaţii compatibile cu Windows RT!