Tableta

Tableta HTC cu Ubuntu? | Laptop News

Tableta HTC cu Ubuntu? | Laptop News

Cunoscutul producător de smartphone-uri, compania taiwaneza HTC este privită ca unul din liderii şi fondatorii pieţei telefoanelor inteligente. HTC a fost pionierul multor tehnologii şi concepte ale acestei industrii, iar acum compania se pregăteşte să anunţe o nouă premieră: lansarea unei tablete HTC de 10 inch cu sistem de operare Linux Ubuntu.

Zvonurile spun că HTC pregăteste o tabletă cu Linux, iar explicaţia stă în faptul că producătorul nu vrea să-şi pună toate merele în acelaşi coş. Până la urmă, aceasta a fost mereu strategia companiei căci şi acum HTC produce smartphone-uri şi cu Google Android şi cu Microsoft Windows Phone 8.

Implementarea sistemului de operare Ubuntu ar creşte compatibilitatea şi productivitatea aparatelor, dar va asigura şi succesul în faţa potenţialilor cumpărători care sunt preocupaţi în mod special de intimitatea lor. Multora nu le place invadarea intimităţii implementată în Google Android. Toţi ştim că orice telefon Android va pune permanent la dispoziţia Google şi a diverşilor dezvoltatori de aplicaţii, diverse informaţii detaliate despre utilizator.

Sistemul de operare Android colectează continuu o mulţime de informaţii despre utilizator precum locul unde se află (prin GPS), rutele pe care le-a parcurs (prin GPS), paginile web pe care le vizitează şi multe alte informaţii personale. O posibilă tabletă cu Linux Ubuntu îţi va permite să te bucuri de mai multă intimitate. Un posibil pont, pe care ni-l da chiar Ubuntu pe site-ul oficial, este cronometrul care se va termina fix când începe noua lansare HTC.

HTC a fost iniţiatorul multor premiere pe piaţa telefoanelor inteligente şi atunci ne întrebăm: de ce nu Ubuntu? Având în vedere că mai sunt doar câteva ore de aşteptat, suntem nerăbdători să vedem faţa noului gadget HTC de 10 inch, indiferent dacă Ubuntu va fi sistemul de operare ales sau dacă va folosi obişnuitul Android.