Tech Tableta

Tableta HTC cu sistem de operare Chrome?

Tableta HTC cu sistem de operare Chrome?

HTC a început să ia în considerare posibilitatea de a combina sistemului de operare Chrome cu Android pentru tablete şi netbook-uri. Deocamdată informaţia este la nivel de zvon, HTC nu s-a pronunţat în niciun fel cu privire la acest subiect.

ChromeBook-urile nu au avut un succes atât de mare, de aceea preţurile au scăzut pe parcurs destul de mult. Google Chrome este optimizat pentru procesoare x86 şi ARM, dar mulţi producători de laptop-uri se arată sceptici şi evită să îl folosească. Netbook-urile şi notebook-urile cu Windows întrec dispozitivele cu OS Chrome cel puţin în termeni de raport calitate-preţ.

Zilele trecute vă anunţam că Acer şi Samsung au început o campanie promoţională de Crăciun prin care preţurile au fost din nou reduse. Acer AC700ChromeBook de 11.6 inch va putea fi cumpărat cu 349 de dolari, iar Samsung Seria 5 va avea un preţ de pornire de 429 de dolari.

Noi n-am apucat să testăm un produs cu acest sistem de operare, dar probabil firmele au un motiv întemeiat pentru care se feresc să îl folosească. Nu putem estima decât faptul că preţul acestor dispozitive va trebui să mai scadă până va ajunge cel puţin să fie luat în considerare de clienţi.