Tech Laptop

Toshiba mizeaza pe LED-urile albe

Toshiba mizeaza pe LED-urile albe

Toshiba începe producția în masă a diodelor semiconductoare cu emisie de lumină (LED) albe în cadrul unor noi linii pe care compania o va implementa la fabrica de semiconductoare cu diametru de 200mm Kaga Toshiba Corporation din Nordul Japoniei. Fabricarea va începe din octombrie 2012.

LED-urile albe câștigă tot mai mult prin eficiența energetică și durata de viață lungă și sunt folosite în scopuri generale precum iluminatul sau ecranele TV. Utilizarea lor va crește semnificativ piața de la 8,75 miliarde de dolari la aproximativ 12,5 miliarde de dolari în 2013.

Cei de la Toshiba folosesc tehnologia GaN-pe-Silicon care asigură culturile de cristale de nitrură de galiu pe substrat de silicon, iar din ianuarie 2012, aceștia colaborează cu Bridgelux Inc. Cele două companii au reușit să dezvolte un chip cu o putere optică maximă de 614mW. Acesta este elementul principal pe care se bazează cei de la Toshiba în procesul de producţie în masă a LED-urilor albe.

Toshiba își pune toate speranțele în tehnologia LED-urilor albe, considerând că este un domeniu de viitor pe zona de componente, care va creşte semnificativ. Prin strategia adoptată, compania japoneză îşi dezvoltă puternic segmentul producției de componente.