Tech Laptop

Toshiba Portege M930 – notebook slider cu Windows 7 [CES 2012]

Toshiba Portege M930 – notebook slider cu Windows 7 [CES 2012]

Toshiba Portege M930 este un notebook slider care a fost prezent la CES 2012. Acesta va veni cu sistemul de operare Windows 7 şi se pare că va intra în concurenţă directă cu Asus Eee Pad Slider şi slider-ul de la Sony care vafi lansat în viitorul apropiat. Modelul vine cu un display de 13.3 inch, rezoluţie de 1280×800, procesor Intel Core i5, placă video Intel HD 3000, 4GB RAM şi SSD de 256GB.

Portege M930 are o grosime de 28mm şi greutate de 1,91Kg. Modelul prezentat în cadrul târgului este de culoare roşie, iar navigarea prin ecranul touchscreen se poate face şi cu ajutorul unui stylus. Slider-ul are un slot pentru card SD, port USB, VGA, Ethernet, HDMI şi audio jack. Pe muchia dreaptă găsim cele două butoane de click dreapta şi stânga, iar transformarea din notebook în tabletă se face cu ajutorul unui suport. Am înţeles că modelul se vrea a fi încadrat în categoria de ultrabook, dar cu dimensiunile pe care le are, mă îndoiesc că acest lucru poate fi posibil.

Despre sistemul de “transformare” pot spune că mi se pare puţin riscant (vedeţi mai sus sistemul de susţinere). Poate arată bine şi este inovativ, însă cât de rezistent e? Pentru că până la urmă asta ne interesează. Mai multe detalii despre preţ şi disponibilitate nu avem, însă vă ţinem la curent.