Tech

Toshiba Portégé R700 | Laptop News

Toshiba Portégé R700 | Laptop News

Cu ocazia sărbătoririi a 25 de anide la lansarea primului lor laptop pentru producţia de masă, cei de la Toshiba anunţă o mulţime de modele de portabile, care mai de care mai interesante. Portégé R700, de exemplu, este cel mai uşor notebook de 13.3 inch cu DVD drive integrat, cântărind doar 1.36 kg şi măsurând 2.5 cm grosime.

Fiind dedicat mediului de business, tuturor oamenilor de afaceri preocupaţi de performanţă, portabilitate şi securitate, R700 dispune de o serie de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte design-ul şi sistemul de răcire. Astfel, etalează o carcasă de aliaj de magneziu uşoară şi rezistentă în acelaşi timp, întărită cu o structură metalică hexagonală încroporată în palm rest şi partea de jos a carcasei. Sistemul de răcire bazat pe Airflow Cooling Technology, tehnologie dezvoltată de Toshiba în parteneriat cu Intel, foloseşte curenţi de aer pe care îi direcţionează către componentele generatoare de căldură pentru a asigura temperaturi optime. În acest fel, deşi este foarte mic şi subţire, Portege R700 poate fi echipat cu procesoarele performante Intel Core 2010.

În ceea ce priveşte securitatea, notebook-ul este echipat cu tehnologia Toshiba EasyGuard, care reprezintă o soluţie complexă pentru protecţia împotriva accidentelor de tot felul (lichide vărsate pe tastatură), dar şi împotriva furturilor, prin protecţia suplimentară a componentelor de sistem, un senzor de impact pentru hard drive, tastatură spill-resistant şi un software care verifică permanent performanţa şi funcţionalitatea sistemului.

Portege R700 respectă standardele pentru un adevărat laptop de business, după cum declară Carl Pinto, vice president of product development, Toshiba America Information Systems, Inc., Digital Products Division:

Portabilul va fi disponibil în trei configuraţii:

Portégé R700-S1310 – procesor Intel Core i3, 4 GB memorie RAM DDR3, HDD de 500 GB, la un preţ de 999 de dolari;
Portégé R700-S1320 – procesor Intel Core i5-520M, 4 GB memorie RAM DDR3, HDD de 320 GB la 7200RPM, preţ de pornire – 1.299 dolari;
Portégé R700-S1330 – procesor Intel Core i7-620M, 4 GB memorie RAM DDR3, 128 GB SSD, la un preţ de 1599 dolari;

Pentru toate cele trei modele, specificaţiile tehnice includ şi:

display de 13.3 inch HD widescreen LED-backlit;
TouchPad spaţios cu Multi-touch Control;
sistem de operare – Windows 7 Professional;
I/O – conector pentru docking station, ExpressCard slot, port eSATA/USB combo cu Sleep-and-Charge;
baterie de 6 celule pentru o autonomie de până la 8.5 ore; baterie opţională de 9 celule pentur o autonomie de până la 12.5 ore;
DVD SuperMulti drive, webcam;
caracteristici eco: Portégé R700 dispune de un display mercury free LED backlit care reduce consumul energetic, respectă standardul Energy Star 5.0, are statusul Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) Gold şi este compatibil RoHS;

Lăsând deoparte mediul de business, Toshiba pune la bătaie şi versiunea Portégé R705, dedicată consumatorului obişnuit. Aceasta poate fi achiziţionată exclusiv de la magazinul BestBuy, la un preţ de 889 de dolari, şi dispune de: carcasă albastră (Magnesium Blue), procesor Intel Core i3, 4 GB memorie RAM DDR3, HDD de 500 GB şi conexiune Intel Wireless Display, care permite utilizatorului să conecteze wireless laptop-ul la un HDTV. Acest model nu are ExpressCard sau conector pentru docking station.