Tech Laptop

Toshiba Portege Z10T – UltraBook hibrid cu ecran de exceptie

Toshiba Portege Z10T – UltraBook hibrid cu ecran de exceptie

Vorbim despre un UltraBook de business care nu este nici foarte ușor și nici foarte subțire, dar este fiabil și aduce capabilități multiple. Ecranul este complet detașabil ceea ce face din Toshiba Portege Z10T un UltraBook hibrid. Portabilele care se pot transforma în tabletă prin răsucirea ecranului, dar care nu au posibilitatea de a detașa complet display-ul, se numesc „convertibile”.

Memoria RAM oferită este de 4 GB, iar capacitatea SSD-ului poate fi de 128 GB sau 256 GB, dar cel mai impresionant subansamblu este ecranul. Acesta folosește un panou IPS cu rezoluție FullHD, dar nu este glossy, ca majoritatea tabletelor, ci are un finish mat. În acest fel, utilizatorul are parte de avantaje multiple: ecranul are o vizibilitate mai bună chiar și în încăperi iluminate din abundență, amprentele deranjează mult mai puțin și Stylus Pen-ul inclus vă lăsa impresia că desenăm pe hârtie veritabilă.

Da, Toshiba Portege Z10T include și un digitizor Wacom, alături de un Stylus Pen care poate transforma UltraBook-ul într-o tabletă grafică. Tableta vine cu un port USB 3.0, un slot de card SD de dimensiuni normale, un conector micro HDMI și un port combo HD audio. Restul porturilor sunt integrate în dock-ul cu tastatură, dar trebuie să menționam că Z10T are și două camere web care au fiecare o rezoluție de 3 megapixeli.

Prețul de lansare este de 1500 USD și asta înseamnă cam 1170 EUR pentru cumpărătorii europeni, dar trebuie să ținem cont că aceasta este un portabil de top, cu ecran de 11.6 inch protejat de Corning Concorde Glass.