Tableta

Toshiba tablet PC | Laptop News

Toshiba tablet PC | Laptop News

Mai nou, toată lumea s-a pus pe fabricat tablet PC-uri, iar cei de la Toshiba nu fac nicio excepţie de la această regulă. Compania se pregăteşte să-şi lanseze propriile dispozitive asemănătoare cu mult dezbătutul iPad nu mai târziu de sfârşitul lui 2010 sau începutul lui 2011. Cu foarte multă zgârcenie, au mai dezvăluit câteva informaţii despre ele.

Se pare că vor lansa două modele de portabile pe care le denumesc generic ca “slate“. Primul dintre ele ar fi un tablet PC cu ecran de 10 inch care va funcţiona cu sistemul de operare Google Android. Cel de-al doilea ar fi reprezentat de “un model dual-screen bazat pe Windows“. Principalul scop al acestor două slate-uri va fi, ca şi în cazul iPad-ului, consumul de media. În plus, noile portabile nu vor “canibaliza” celelalte produse ale companiei, “furând” potenţialii cumpărători ai mini laptop-urilor sau notebook-urilor Toshiba, ci îşi vor crea propriul lor loc pe piaţă, după cum declară pentru Reuters Jeff Barney, General Manager of Digital Products în cadrul Toshiba America:

Evident, dintre cele două tablet PC-uri, cea bazată pe Android va fi mai ieftină, însă Barney nu oferă mai multe detalii legate de preţuri. Cu toate acestea, precizează că Toshiba caută deja parteneri pentru dezvoltarea de conţinut pentru viitoarele slate-uri.

Contextul general promite a fi favorabil lansării celor două tablet PC-uri. Piaţa acestor portabile este în creştere şi se estimează că va ajunge la 50 de milioane de unităţi în 2014, conform unui raport realizat de In-Stat. Pe de altă parte, compania însăşi se află într-o perioadă de dezvoltare, estimând o creştere de 35% pe piaţa PC-urilor din America în următoarele 6 luni. Toshiba este cel de-al cincilea producător de PC-uri la nivel mondial.

În ceea ce priveşte ultra-portabilele, compania are deja ceva experienţă în acest sector, lansând la sfârşitul anului 2009 pe piaţa europeană dispozitivul Journe Touch. Acesta este un MID (Mobile Internet Device) cu touchscreen de 7 inch, axat în primul rând pe rularea de fişiere video (fie la rezoluţia 800 x 480, fie în HD, prin intermediul portului HDMI) şi, în plan secundar, navigare pe Internet. Printre caracteristicile sale se pot enumera: echiparea cu servicii multimedia online (YouTube, Flickr), sistem de operare Windows CE 6.0 Pro, doar 14 mm grosime şi o greutate de 450g, 1 GB spaţiu de stocare, slot SD, port USB, conexiune 802.11b/g WiFi, autonomia baterie variază între 2-7 ore. Îl puteţi vedea în videoclipurile hands-on de mai jos.