Tech Hardware

TOSHIBA STOR.E EDITION – hard disk extern pentru business

TOSHIBA STOR.E EDITION – hard disk extern pentru business

În 2012, am fost la IFA Berlin într-un press trip powered by Toshiba. Acolo am avut ocazia să văd noile tehnologii pe care le găsim în prezent pe rafturile magazinelor, inclusiv accesorii şi unităţi de stocare: stick-uri, carduri de memorie, SSD-uri şi chiar hard disk-uri externe. O parte dintre unităţile de stocare Toshiba au fost aduse în România, iar Laptop News a testat câteva modele pentru voi.

Începem cu seria de hard disk-uri externe TOSHIBA STOR.E EDITION. Aceasta se poate caracteriza prin eleganţă, superviteză şi securitate. Prin portul USB 3.0, puteţi transfera fişiere multimedia de dimensiuni mari către un laptop conectat prin USB 3.0 şi invers. Computerele şi perifericele compatibile doar USB 2.0 pot fi folosite în continuare cu noile hard disk-uri externe, dar vitezele de transfer vor fi simţitor mai mici.

Câteva caracteristici de bază la TOSHIBA STOR.E EDITION:

Am conectat hard disk-ul TOSHIBA STOR.E EDITION prin port USB 3.0 la notebook şi l-am supus unor teste cu Argus Monitor Disk Benchmark, HD Tune Pro 5.50 şi am copiat o arhivă de 1.37 GB. Mai jos aveţi rezultatele.

Hard disk-urile externe Toshiba STOR.E EDITION sunt disponibile în patru culori diferite – roşu, albastru, argintiu şi negru – iar carcasa este definită printr-o textură canelată/striată. Capacitatea de stocare de până la 1 TB este suficientă pentru colecţiile mari de conţinut multimedia digital, documente, arhive etc.

Faţă de celelalte serii de hard disk-uri externe Toshiba, STOR.E EDITION beneficiază de un serviciu gratuit de recuperare a datelor şi nu trebuie să vă faceţi griji pentru datele dumneavoastră 1 an de zile. Pe hard disk găsiţi software-ul preîncărcat Nero BackItUp & Burn Essentials, acesta permiţând copierea de rezervă şi restaurarea fişierelor şi ale folderelor, dar şi recuperarea datelor alterate sau şterse accidental.

Am poziţionat TOSHIBA STOR.E EDITION în zona premium pentru că beneficiază de un sistem special de securitate a datelor. Vine la pachet cu un serviciu gratuit de recuperare a datelor şi chiar cu un soft preinstalat. Pe lângă aceste caracteristici, TOSHIBA STOR.E EDITION are o construcţie solidă, elegantă şi oferă viteze mari de transfer prin portul USB 3.0.