Tech

U Drive Memory Pen – concept inovator

U Drive Memory Pen – concept inovator

U Drive Memory Pen este un concept care aparţine designer-ului Wang Xuelei şi reprezintă o soluţie inovatoare care elimină nevoia de hârtie şi permite stocarea datelor scrise direct în memoria digitală.

La o primă vedere (superficială), m-am întrebat ce-i aşa de neobişnuit la acest stick USB cu pix, că doar mai văzusem aşa ceva şi înainte. Dar conceptul “U Drive Memory Pen”, imaginat de designer-ul Wang Xuelei, este cu adevărat inovator faţă de clasica soluţie “memorie USB” + “pix obişnuit”.

Astfel, utilizează un stilou fără cerneală, care are în vârf o serie de senzori. Aceşti senzori detectează şi înregistrează notiţele sau desenele făcute de către utilizator şi le stochează pur şi simplu în memoria USB. În acest fel, informaţiile sunt salvate direct în mediul digital şi pot fi oricând accesate prin conectarea USB-ului la laptop / mini laptop / desktop. Mai mult decât atât, nu mai ai nevoie de hârtii, hârtiuţe, foiţe şi bileţele pe care să scrii diverse lucruri importante (şi care se pot pierde foarte uşor după aceea), pentru că este suficientă doar acţiunea de a scrie / desena, pe orice suprafaţă (masă, birou, perete, palmă, hârtie etc.).

Caracteristicile scoase în evidenţă pentru “U Drive Memory Pen“ includ, printre altele, faptul că nu are nevoie de baterie externă, deoarece se încarcă automat atunci când este conectat la computer (dispune de un LED care indică utilizatorului starea bateriei) şi faptul că are dimensiuni mici şi design plăcut, rezistent, putând fi chiar agăţat ca un breloc.