Tech Laptop

Ultrabook-uri cu retina display | Laptop News

Ultrabook-uri cu retina display | Laptop News

Toată lumea se îndoiește de faptul că ultrabook-urile vor costa sub 1000 de dolari din motive evidente: costuri de producție mari, profit prea mic etc. Intel investeşte 300 de milioane de dolari pentru dezvoltarea și promovarea acestei noi categorii de dispozitive, iar printre proiectele și ideile în curs de materializare a luat formă posibilitatea schimbării display-urilor.

Pentru a mări performanțele ultrabook-urilor, Intel ia în calcul adoptarea unui display asemenea celor de la smartphone-uri. Conceptul Retina Display este implementat şi brevedat de Apple și definește rezoluția optimă dintre dispozitiv și utilizator pentru ca pixelii să fie invizibili pentru ochiul uman. Așadar, rezoluția va urma să fie schimbată la 2560×1440 pentru diagonalele de 13.3 inch și 15.6 inch. Ultrabook-urile lansate acum, cele din gama Asus ZenBook (Asus UX21E și Asus UX31E) au rezoluții de 1366×768 (la fel are și Acer Aspire S3), respectiv 1600×900.

Următoarele modele de ultrabook-uri ar putea avea display-uri cu o calitate mai bună, dar rămâne de văzut cât de mult va crește sau va scădea prețul cu noua tehnologie şi aşteptăm reacţia Apple.