Tech Laptop

Ultrabook-urile Toshiba U840W si U920t au castigat prestigiosul premiu iF Product Design

Ultrabook-urile Toshiba U840W si U920t au castigat prestigiosul premiu iF Product Design

Toshiba Europe GmbH a anunţat că noile sisteme Ultrabook Satellite U840W şi Satellite U920t au câştigat prestigiosul premiu de design iF, în cadrul unei ceremonii organizate în BMW Welt în Munchen, Germania. Juriul internaţional a evaluat 3011 produse, luând în considerare criterii precum: calitatea design-ului, atenţia la detalii, materialele folosite, gradul de inovaţie, impactul asupra mediului înconjurător, funcţionalitate şi ergonomie.

CuToshiba Satellite U840W m-am întâlnit la iFA 2012. Am fost impresionat de design şi de faptul că este primul ultrabook dedicat vizionării de filme şi asta se datorează ecranului cinematic de 14.4 inch. Având o grosime de doar 20,8 mm şi o greutate de 1,57 kg, Satellite U840W are un design de ultimă generaţie ce este completat de o tastatură frameless iluminată. Satellite U840W este primul notebook din lume ce foloseşte un ecran Trubrite de 14,4 inch, format 21:9. Experienţa cinematografică este îmbunătăţită de prezenţa unui set de difuzoare Harman Kardon şi a tehnologiei SRS Premium Sound 3D.

Despre Toshiba Satellite U920tv-am povestit mai multe într-un review complet. Este un Ultrabook Slider de ultimă generaţie şi cu un sistem interesant de culisare. În doar câteva secunde, dintr-un Ultrabook cu o grosime de 19,9 mm şi o greutate de 1,52 kg sistemul se transforma intr-o tableta. Carcasa este realizată din magneziu, iar peste palmrest şi pe spatele dispozitivului este plasat un cauciuc texturat care oferă o senzaţie plăcută la atingere. Design-ul este completat de o tastatură frameless iluminată.