Smartphones Tech

Un iPhone X modat cu un port USB-C tocmai a fost vândut pe eBay pentru o sumă colosală

Un iPhone X modat cu un port USB-C tocmai a fost vândut pe eBay pentru o sumă colosală noiembrie 17, 2021
Iphone-x-modded-to-use-usb-c-3-780x470-1

În vreme ce mulți visează la ziua când Apple ne va trânti la ușă un model de iPhone cu încărcare prin USB-C, cineva a reușit performanța de a crea de unul singur primul iPhone X cu un astfel de port. Întregul proces s-a dovedit a fi foarte dificil, iar utilizatorul a petrecut luni bune chinuindu-se să scape de portul Lightning în favoarea unui USB-C.

Pe scurt, obiectivul a fost transformarea conectorului C94  specific celor de la Apple într-unul PCB de tip  USB-C-mamă. Apoi, provocarea a fost micșorarea ansamblului pentru a putea fi instalat cu succes în interiorul iPhone-ului. Well, rezultatul este unul remarcabil, iar monstrul lui Frankenstein nu a întârziat să fie pus la licitație pe eBay.

Creatorul său, Ken Pillonel, l-a scos la vânzare, iar cea mai mare sumă inițială a fost 100,100 de dolari. Studentul la robotică s-ar fi ales fix cu această sumă dacă respectivul doritor nu s-ar fi retras din cursă. Prin urmare, acest iPhone X cu încărcare prin USB-C a fost cumpărat de cineva pe care nu l-a deranjat că a scos din buzunar 86 de mii de dolari (86,001).

iPhone-ul pe care ni-l dorim noi toți

În postarea originală de pe eBay, Pillonel menționează că varianta aceasta este un iPhone X negru, cu stocare de 64GB. Totodată, descrierea vine însoțită de o serie de precauții:

Participând la această licitație, ești de acord cu următoarele:

  • Nu vei reveni la setările din fabrică, nu vei actualiza sistemul de operare și nu vei șterge datele acestui iPhone;
  • Nu îl vei transforma în smartphone pentru utilizare zilnică;
  • Nu îl vei deschide pentru a-i accesa componentele;

Garantez că telefonul va funcționa atunci când îl vei primi, însă dacă nu urmezi indicațiile de mai sus ești pe cont propriu. Practic, poți face ce vrei cu el, dar nu te aștepta să te ajut eu cu ceva dacă îl strici. Este doar un prototip.

Pachetul include:

  • telefonul, un iPhone X negru, de 64GB;
  • Cutia, fără alte accesorii;
  • Livrare gratuită + semnată, oriunde în lume;
  • Un apel de 30 de minute cu mine, în care îmi vei adresa orice întrebări și nelămuriri;

Ca un bonus, proaspătul deținător va avea onoarea să discute cu dezvoltatorul struțo-cămilei pentru a afla în detaliu tot ceea ce a presupus crearea acestui prototip. Deci, dacă tot mai durează până când Uniunea Europeană va pune în genunchi gigantul din California pentru ca noi să avem iPhone-uri cu USB-C, eu zic să căutăm ceva tutorial pe WikiHow ca să ni le facem singuri.