Software Tech

Windows 8 – din toamna lui 2012?

Windows 8 – din toamna lui 2012?

Mai multe zvonuri, din interiorul Microsoft, spun că versiunea finală Windows 8 RTM va fi disponibilă din aprilie 2012. Aceasta este o versiune disponibilă doar partenerilor, pregătită să fie implementată în portabile şi desktop-uri. Din aceste motive, se va lansa mai devreme decât cea pe care o vom putea achiziţiona din raft.

Dacă se vor respecta termenii cronologici, versiunea BETA de Windows 8 va fi lansată în septembrie 2011, apoi în ianurie 2012 va fi lansată versiunea RC (Release Candidate), în aprilie Windows 8 RTM şi în toamna lui 2012 versiunea pentru raft.

Dacă e să privim logic, tind să cred aceste zvonuri. Microsoft va pregăti versiunea Release Candidate pentru CES 2012, din Las Vegas (cel mai mare târg IT&C din lume), şi va livra la timp versiunea RTM pentru a putea fi implementată în laptop-urile şi desktop-urile ce vor fi lansate în toamna lui 2012 – o dată cu campania “back to school”.

Încă nu sunt informaţii clare dacă versiunile BETA şi RC vor fi disponibile tuturor sau doar pentru un număr mic de utilizatori şi dezvoltatori. Deocamdată sunt doar zvonuri, dar care se pot concretiza. Vom urmări cu atenţie deciziile Microsoft!