Software Tech

Windows 8 lansat oficial – o noua era Microsoft (promotii)

Windows 8 lansat oficial – o noua era Microsoft (promotii)

Ieri, 25 octombrie, Microsoft a anunţat oficial disponibilitatea sistemului de operare Windows 8. Acesta oferă o experienţă foarte bună, intuitivă şi se mulează pe nevoile utilizatorilor, în funcţie de tipul de device şi cu funcţionalităţile aşteptate.

Începând cu 26 octombrie, consumatorii şi companiile din România vor putea achiziţiona Windows 8 din magazinele de retail locale şi de la partenerii comerciali, într-o diversitate de zeci de device-uri disponibile de la partenerii OEM.

Windows 8 va fi disponibil în peste 140 de pieţe şi în 37 de limbi, în doua versiuni principale, Windows 8 şi Windows 8 Pro, în timp ce versiunea dedicată organizaţiilor comerciale de mari dimensiuni este Windows 8 Enteprise. Tot începând de astăzi este disponibil un nou membru al familiei Windows – Windows RT. Realizat pentru tablete bazate pe arhitectura ARM, Windows RT va fi pre-instalat pe device-urile noi.

În completarea seriei de device-uri noi cu Windows 8 disponibile în magazinele de retail, consumatorii au posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Până la sfârşitul lunii ianuarie 2013, cei care utilizează în acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achiziţiona Windows 8 Pro Upgrade la preţul promoţional de 59,99 EUR, de la majoritatea partenerilor din România.

Pentru a marca ziua lansării, Microsoft împreună cu DOMO, Media Galaxy şi Flanco vor oferi primilor 50 de clienţi din fiecare magazin participant un Xbox gratuit la achizitia unui device cu Windows 8, iar următorii 100 de clienţi vor primi un voucher în valoare de 350 RON, valabil la achiziţia unui device nou cu Windows 8. Oferta este valabila în data de 26 octombrie 2012, între orele 19:30 şi 22:00, în următoarele magazine: Flanco Sun Plaza, DOMO Afi Cotroceni şi Media Galaxy Baneasa.

Mai mult, toţi clienţii care achiziţionează un device cu Windows 8 ce rulează pe tehnologie Intel, de la toţi partenerii Microsoft, în perioada 26 octombrie – 31 decembrie 2012, primesc gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, în limita a 1 GB/luna.

Tot pe 25 octombrie, a fost lansat şi Windows Store, cu mii de aplicaţii de la dezvoltatori software şi parteneri hardware ce formează ecosistemul Windows. Cred că mai este de lucru la aplicaţiile pentru Windows 8 şi la diversitatea acestora. Între timp, puteţi descarca aplicaţii româneşti din Windows Store, cum sunt Airplanes, TradeVille, Cinemagia, Cocktailpedia şi ZyWay Forms.