Tableta Tech

13,6 milioane de tablete au fost distribuite

13,6 milioane de tablete au fost distribuite ianuarie 1, 2022Leave a comment
Tablete-distribuite

Tabletele au luat fața netbook-urilor pe piaţă cu o cifră impresionantă de 13,6 milioane de unități distribuite, față de 7,3 milioane de netbook-uri. Inițial netbook-urile erau în avantaj cu o diferență de 2 milioane, însă lucrurile au luat o turnură interesantă. IPad-urile de la Apple acoperă 68% dintre tabletele distribuite, iar în timp au apărut tot mai multe argumente ce influenţează clienţii să aleagă un produs din acest segment.

 

Unul dintre marile motive pentru care clienții nu mai aleg netbook-urile ține de faptul că tabletele sunt mai ușor de utilizat şi mai uşor de transportat. Costul este, dimpotrivă, un argument în plus pentru achiziţionarea unui netbook. Pe când preţul mediu al unei tablete este de 600 de dolari, un netbook poate fi achiziţionat aproximativ la jumătate. Până la sfârşitul anului acesta se preconizează că 32 de milioane de netbook-uri şi 60 de milioane de tablete vor fi distribuite în toată lumea. Cele două portabile nu sunt pe acelaşi segment, aşa că este vorba de o schimbare ce vizează preferinţele consumatorilor pentru cel mai interesant produs.

Cu toate astea, netbook-urile au câştig de cauză în unele ţări mai slab dezvoltate cum ar fi chiar România. În urma unui sondaj făcut chiar de noi pe un eşantion de 2363 de persoane, doar 4,17% doresc o tabletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.