Tech

5 idei de cadouri pentru femei

5 idei de cadouri pentru femei

Îmi vin în minte cel puţin 4 categorii diferite de obiecte cu care nu poţi da greş când vine vorba de cadoul pe care trebuie să îl faci unei persoane de sex feminin. Cu toate astea, tehnologia a devenit indispensabilă, comunicarea se realizează mult mai uşor prin reţelele sociale, servicii de im, mail şi aşa mai departe. Pentru internet, jocuri, documente, prezentări şi nu numai trebuie ca doamnele să fie echipate corespunzător aşa că mai jos aveţi o listă cu sugestii de cadouri.

1. Netbook-uri – Sunt nişte criterii pe care majoritatea femeilor pun preţ şi anume: design, portabilitate şi apoi performanţă. Şi pentru că femeile/fetele iubesc culorile, nu văd un cadou mai bun decât un mini laptop din seria Acer Aspire One Happy 2 care are preţuri chiar accesibile, ce pornesc de la 1029 RON. La interior sunt echipate suficient de bine pentru nevoile ei. Sunt uşoare, au în jur de 1,3 kg, vin în variante cu 1GB sau 2GB RAM şi HDD de până la 320GB şi sunt mici, 10.1 inch încap bine merci într-o geantă… Deşi, e drept, o transformă în armă albă, vorba unui prieten.

2. Laptop – Dacă persoana pentru care căutaţi cadoul ţine mai puţin la primele aspecte pe care le-am menţionat mai sus (design şi portabilitate) şi un PC portabil mai performant îi este pur şi simplu necesar, atunci puteţi alege un notebook puţin mai scump, mai greu, dar cu mai multe dotări. Eu recomand două laptop-uri din gama Lenovo şi anume Lenovo ThinkPad E320 cu procesor Intel Core i3-2330M, 4GB şi placă video AMD Radeon HD6630M la preţul de 3069 RON sau o versiune mai ieftină şi puţin mai slab echipată, tot din gama ThinkPad, modelul E325 cu procesor AMD Dual-Core E-450, 4GB şi placă video AMD Radeon HD 6320 la 1899 RON. Dacă se întâmplă ca prietena voastră să fie puţin nonconformistă şi să fie pasionată de jocurile pe calculator, puteţi alege ceva din gama Asus.

3. eBook Reader – Vă recomand un e-book reader dacă persoana pentru care căutaţi cadoul este pasionată de cărţi şi nu este împotriva celor electronice. Sunt şi tipe care preferă cărţile fizice, dar sunt şi cele cărora le-ar plăcea să aibă un e-book reader. Eu una nu aş spune nu unui astfel de cadou, mai ales că majoritatea permit şi navigarea pe internet. Sunt uşor de cărat şi autonomia bateriei e destul de OK. Dacă fata e puţin uitucă sau dezordonată riscă mai puţin să rămână cu bateria descărcată, dar din nou depinde de circumstanţe, fireşte. Cele mai bune e-book readere sunt cele de la Kindle şi preţurile sunt chiar accesibile pentru un astfel de dispozitiv: între 500 şi 1000 de lei.

4. Tabletă – mie îmi plac foarte mult tabletele şi consider că sunt perfecte pentru persoanele care sunt mai mereu pe drumuri şi sunt pasionate de filme, jocuri simple, scris, cărţi sau altele. Aş încadra tabletele totuşi ca fiind dispozitivul cel mai potrivit pentru iubitoarele de internet şi social media. De ce? E simplu. Tabletele sunt uşoare, mici şi sunt destul de performante, poţi naviga foarte uşor însă şi preţul este pe măsură. Tablete poţi găsi de la 500 de lei până la peste 3000 de lei. V-aş recomanda ceva la mijloc, poate un HTC Flyer la 7 inch, Acer Iconia Tab A500 cu Nvidia Tegra 2 sau un Samsung Galaxy. Cele trei au preţuri cuprinse între 1500 şi 2000 de RON. Tot ce vă rămâne e să… îi măsuraţi geanta pentru a stabili câţi inch ar fi bine să aibă tableta. Ca greutate nu trebuie să vă faceţi griji, toate au doar câteva sute de grame.

5. Gadgeturi pentru portabile – Nu v-aş recomanda această categoria dacă nu ar exista memorii USB cu un design mai special. Sigur, tipa căreia îi faceţi cadoul trebuie să şi aibă nevoie de unul, dacă i-l luaţi şi nu îl foloseşte mai bine cheltuiţi banii pe o cutie cu bomboane. În orice caz, eu am găsit două stick-uri USB tocmai potrivite, primul este Flash Pen HP v210w, de 4 GB la preţul de 37 de lei. L-am ales pentru că are un design simplu, dar elegant, iar al doilea, Kingston DataTraveler 100 de 8 GB la preţul de 74 de lei. L-am ales pentru că, la fel, are un design mai special, de data asta mai vesel, mai colorat.

În afară de stick-uri USB puteţi alege din această categorie şi un mouse mai special. Poate cel pe care îl are nu mai funcţionează corect sau e prea vechi. Puteţi să îi faceţi o bucurie cu un Mouse Logitech M325 Wireless, 1000 dpi, Purple Boulder la 107 lei (potrivit mai ales dacă îi place culoarea mov) sau, tot de la Logitech, la acelaşi preţ, modelul M325 Wireless, 1000 dpi, Victorian Wallpaper care are un design mai deosebit. Personal, mi-ar plăcea să primesc un mouse ca al lui Sorin despre care vă povestea ieri, Asus Lamborghini, cu rotiţa de scroll în formă de roată de maşină, dar asta ţine de gusturile mele.

Fireşte, sugestiile de mai sus sunt generaliste şi criteriile pe care le folosiţi pentru a alege cadourile pentru doamnele voastre sunt mai numeroase. După buget, preferinţe şi nevoi vă puteţi orienta spre ceea ce ştiţi că i-ar plăcea. Femeile apreciază şi cele mai mici gesturi, dar dacă vrei cu adevărat să vezi un zâmbet larg şi sincer pe chipul ei, măsoară-i geanta, întreab-o ce culoare îi place, observă ce pasiuni are şi sigur o să alegi ceva potrivit pe stilul şi gustul ei.

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Anterioara

Laptop-uri-gaming
Postarea Urmatoare