Diverse

6 lucruri pe care sa le faci inainte de epilarea cu ceara pentru un rezultat perfect

6 lucruri pe care sa le faci inainte de epilarea cu ceara pentru un rezultat perfect

Epilarea este una din preocuparile fiecarei femeie. Nu este o activitate moderna, deoarece epilarea a fost parcticata inca din Antichitate. Pentru ca inainte nu exista epilarea cu ceara, femeile, in special in tarile arabe, se epilau cu pasta de zahar. Mult mai tarziu, a inceput sa fie folosita ceara pentru epilat. In ziua de azi exista mutle tipuri de ceara pentru a avea picioare moi si frumoase. De exemplu, la magazinul epilatpro.ro poti gasi pasta de zahar, ceara de epilat la cald, ceara la rece, dar si ustensilele necesare epilatului. Cu siguranta iti va fi util un decantor ceara sau o spatula pentru a intinde ceara. Dar, daca multe dintre noi stiu, in principiu, cum sa se epileze, nu stiu ca, inainte de a face acest lucru, ar trebui sa tina cont de anumite reguli. De la scrubs pentru a elimina parul subcutanat pana la hidratare pentru o piele mai fina pentru o lunga perioada de timp -toate gesturile de frumusete ce trebuie facute inainte de indepartarea parului pentru a maximiza efectul iti vor fi explicate in cele ce urmeaza.

1.Efectueaza un scrub

Inainte de a te epila, acasa sau la cosmeticiana, trebuie sa faci un scrub. O cosmeticiana care nu iti spune sa faci acest lucru inainte de epilare, nu este o profesionista adevarata. Scrubul, acest lucru magic, este esential pentru a evita ca pielea sa devina inflamata dupa epilarea cu ceara. Scrubul indeparteaza celulele moarte si ajuta parul subcutanat sa iasa, maximizand rezultatul epilarii. Cu o zi inainte de epilare, aloca 10 minute pentru a face acest lucru.

2.Hidrateaza-te

Daca parul ramane sub piele, problema nu este doar cu exfolierea, ci si cu pielea uscata. Daca pielea nu este hidratata, aceasta creeaza o bariera pe care parul mai fin se lupta sa o depaseasca.

3.Daca experimentezi o crestere rapida a parului

Exista unele norocoase care, intre doua epilari, trebuie sa ia o lupa pentru a gasi parul. Femeile care experimenteaza insa o crestere rapida a parului nu vor avea niciodata picioare complet netede dupa epilare. Pentru a ajuta si a regulariza situatia, dar numai in acest caz, este recomandabil sa folosesti un aparat de ras intre o epilare si urmatoarea.

4.Zona inghinala

Pentru a imbraca un bikini la pisicina si nu numai, au nevoie de o ingrijire speciala. Curatarea in aceasta zona nu trebuie subestimata. Cand ne gasim in medii fierbinti si umede, incepem sa transpiram si poate aparea enervanta foliculita, motiv pentru care este important sa curatam intotdeauna pielea din zona inghinala. Mai mult, nu uita sa folosesti intotdeauna o protectie solara adecvata, atat la mare, cat si in oras sau la munte, pentru a proteja pielea de pigmentarea excesiva si de razele UVA si UVB.

5.Crema dupa ce te epilezi cu ceara

Pentru a evita iritarea, trebuie evitate lotiunile parfumate. Mai bine sa aplica creme calmante speciale pe piele.

6.Cand sa nu te epilezi cu ceara

Epilarea cu ceara nu trebuie facuta in timpul menstruatiei, deoarece pielea este mai sensibila, desi s-a observat ca, daca te epilezi in acele zile, datorita scaderii hormonului progesteron, cresterea parului incetineste si vei avea pielea neteda pentru mai mult timp.

In orice caz, nu uita, inainte de a te epila, sa tii cont de aceste reguli!