Tech

85% din angajatii firmelor romanesti considera ca tehnologiile mobile cresc randamentul la job

85% din angajatii firmelor romanesti considera ca tehnologiile mobile cresc randamentul la job

Într-un studiu recent realizat de Ispos Mori pentru gigantul Microsoft, pe un eşantion de 5.770 de angajați ai companiilor cu până la 250 de angajați din 13 piețe europene, inclusiv 501 angajați ai unor companii din România, 85% dintre intervievaţi au afirmat că tehnologiile mobile actuale îi ajută să aibă un randament mai mare la serviciu, iar 64% dintre angajaţi au declarat că soluţiile bazate pe cloud sunt cruciale pentru companiile mici cu ambiţii de creştere.

Tot la capitolul mobilitate, 91% dintre intervievaţi consideră că abilitatea de a comunica şi a colabora cu membrii echipei aflaţi în diferite locaţii este esenţială.

Studiul iniţiat de Microsoft evidențiază că o prioritate pentru companii ar trebui să fie echiparea corespunzătoare a angajaților. Întrebați ce schimbări ar opera în politicile IT ale companiilor, angajații români au răspuns că ar oferi angajaților opțiunea de a lucra de la distanță (în proporție de 37%), că ar oferi mai multe opțiuni angajaților în ceea ce privește device-urile de lucru (26%) și că ar implica mai mult angajații în designul sistemelor și proceselor IT (20%).

Gabriela Matei, Director Comercial, Microsoft România: „În timp ce utilizarea tehnologiilor moderne în business încă plasează România pe un loc neonorant în clasamentele de competitivitate, studiul indică un potențial foarte ridicat de schimbare din partea angajaților firmelor românești, de recunoaștere a valorii tehnologiilor pentru business și de implicare în designul politicilor IT.”

O perspectivă cheie evidențiată de studiul prezentat este că angajații români sunt polarizați când evaluează sistemele IT pe care le au la dispoziție la birou. O treime (32%) consideră că sistemele IT sunt depășite, în timp ce 34% consideră că beneficiază de ultimele inovații la birou. În același timp, IT-ul depășit se leagă de lipsa echipării cu tablete și smartphone-uri (45%), de lipsa aplicațiilor mobile (38%) și a abilităților tehnice care să permită accesul de la distanță (34%).

Întrebați de beneficiile soluțiilor IT moderne, 42% din angajații români se referă la servicii mai bune pentru clienți, 40% la creșterea productivității muncii, 39% la acces in timp rapid la informații critice de business și 38% la o mai bună comunicare și colaborare internă. Investițiile în sisteme IT moderne ar trebui să îmbunătățească securitatea informațiilor (35%), satisfacția angajaților față de locul de muncă (33%) și satisfacția clienților (33%).

Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali au pus la punct un set bogat de scenarii și zeci soluții de creștere a eficienței în afaceri pentru firmele românești, disponibile pe www.microsoft.ro/imm.