Tech Laptop

Acer Aspire M5 cu Haswell, touchscreen si baterie Long Life

Acer Aspire M5 cu Haswell, touchscreen si baterie Long Life

Acer Aspire M5 vine acum cu un procesor Core i5-4200U dual core Haswell care rulează la 1600 MHz și poate atinge 2600 MHz, când opțiunea Turbo este activată. Cipul are 3 MB de memorie cache de nivel 3 și un consum maxim de energie de 15 wați. Aspire M5 vine cu 8 GB de memorie RAM în configurația standard ce poate fi mărită la un maxim de 12 GB și asta ne face să credem că 4 GB de memorie sunt lipiți pe placă de bază.

Touchscreen-ul de 15.6 inch are o rezoluție mediocră de numai 1366 pe 768 pixeli și este animat de o unitate integrată de procesare grafică (iGPU) Intel HD 4400, cunoscută și sub numele Haswell GT2. Noul M5 vine și cu un SD card reader și o cameră web integrată. Sistemul de stocare este dotat cu un hard disk de 500 GB, dar utilizatorul va fi nevoit să achiziționeze separat o unitate DVD sau Blu-Ray pentru că noul Aspire nu vine cu o asemenea facilitate.

Utilizatorul are la dispoziție multiple opțiuni de conectivitate precum WirelessN, Bluetooth 4.0, un conector HDMI, o mufă VGA, doi conectori USB 2.0 și un singur port USB 3.0. Conectorul RJ45 LAN obișnuit este prezent și oferă o rată de transfer Gigabit. Producătorul caracterizează noul M5 că fiind un notebook, în comunicatul de presă oficial, dar pagina de produs face referire la Aspire M5-583P-6428 ca fiind un „UltraBook”. Având în vedere că echipamentul cântărește 2.4 Kg, ne vine greu să-l încadrăm în categoria UltraBook.

Noi înclinăm să categorisim noul Aspire M5 ca fiind un „touch notebook fără unitate optică” pentru că nu ni se pare nici foarte ușor și nici extrem de subțire, dar cea mă interesantă dotare pare să fie bateria de 3560 miliamperi. Aspectul cel mai important, legat de acumulator, este acela că nu folosește ioni de litiu, ci este o baterie Li-Polymer. Asta înseamnă că bateria va rezista mai mulți ani (peste 800 de încărcări). Acer specifică o autonomie de 6.5 ore și 1000 de cicluri de încărcare/descărcare. Un acumulator cu ioni de litiu obișnuit va rezista la aproximativ 350 de cicluri de încărcare/descărcare.

Prețul unui notebook Acer Aspire M5 este fixat la 700 USD (545 EUR), pe site-ul oficial de la Acer și este disponibil chiar acum.