Laptop Tech

Acer Aspire R7 – notebook unic premiat Red Dot Design Award

Acer Aspire R7 – notebook unic premiat Red Dot Design Award

Compania taiwaneză Acer și-a dezvăluit în sfârșit cel mai nou model de notebook si într-adevăr este vorba de un produs unic. Cel mai interesant aspect la noul Aspire R7 este balamaua Ezel care îi permite utilizatorului să reorienteze ecranul în diverse poziții, transformând notebook-ul într-o tabletă sau într-un display de prezentare.

Deja am discutat despre Aspire R7 aici și, deși mulți spuneau că va fi un sistem AIO (all-în-one), noi eram convinși că se va dovedi a fi un notebook puțin mai solid și iată că așa este.

Diferenţa principală dintre Acer Aspire R7 şi designul altor portabile stă în faptul că ecranul nu este conectat direct de balama la muchia sa inferioară. Balamaua este conectată în mijlocul capacului care acoperă spatele ecranului și are și un mic braț extensibil. Acest braț de extensie este conectat de restul notebook-ului, nu ecranul. Tipul acesta de conexiune între ecran și corpul notebook-ului este numit de Acer o balama Ezel și compania ține să sublinieze că este atât de solidă încât ecranul va stă fix în orice poziție îl așezi.

Utilizatorul poate să tragă ecranul către el și să aibă literele și imaginile mai aproape de ochii săi. Nu există spațiu pe care să-ți așezi încheietura mâinii, pentru că touchpad-ul a fost relocat deasupra tastaturii. Asta nu ar trebui să creeze niciun fel de probleme, pentru că ecranul este sensibil la atingere, iar touchpad-ul este folosit extrem de rar.

Nu au fost făcute publice prea multe informații despre configurația hardware pentru că acest model va beneficia și de procesoare Intel Haswell, dar lansarea acestora mai întârzie trei săptămâni.

În acest moment va putem dezvălui despre Acer Aspire R7 faptul că este un notebook de 15.6”, cu ecran FullHD și memorie RAM de 6 GB. Hard disk-ul este un model modest cu o capacitate de numai 500 GB și are și un SSD de 24 GB, pentru caching. Tastatura este iluminată și conectivitatea beneficiază de trei porturi USB, un slot de card SD, un port HDMI, un buton de volum și doi conectori HD audio jack standard. Conectivitatea WirelessN este de asemenea prezentă, alături de Bluetooth și conectorii standard VGA și RJ45 LAN.

Deși un design atât de deosebit poate surprinde plăcut sau poate antagoniza unii cumpărători, Acer Aspire R7 a primit deja prestigiosul premiu Red Dot Design de la experții germani. Vom găsi produsul pe rafturile magazinelor începând cu data de 17 mai 2013. Prețul pentru modelul R7-571-6858 este fixat la 1000 USD. Asta înseamnă cam 770 EUR, dar cumpărătorii europeni ar trebui să se pregătească pentru prețuri mai mari, având în vedere taxele impuse de uniune pentru produsele fabricate în afara granițelor.