Tech Laptop

Acer Aspire S3-371 – Intel “UltraBook” la numai 535 EUR

Acer Aspire S3-371 – Intel “UltraBook” la numai 535 EUR

Tocmai am relatat despre faptul că Intel ne promite din nou că vom beneficia de sisteme mobile UltraBook la preţul de 599 USD, mai tarziu in acest an. Acer se pare că le-a luat-o înainte şi deja oferă un asemenea laptop în Europa. Tehnic vorbind, oferta Acer arată exact ca un UltraBook, dar nu poartă eticheta oficială UltraBook de la Intel.

Reglementările Intel spun că pentru a primi eticheta UltraBook, un laptop trebuie să aibă o grosime de maxim 18 milimetri pentru sistemele care au un ecran de 13.3 inch sau mai mic şi maxim 21 milimetri pentru cele cu ecran de 14 inch sau mai mare. Procesorul trebuie să fie un Intel Core i şi nu un Celeron sau Pentium, iar autonomia trebuie să fie de minim 5 ore.

Sistemul de operare trebuie să fie Microsoft Windows 7 sau Windows 8, iar sistemul de stocare a datelor trebuie să includă un SSD pentru caching sau ca unitate principală de stocare. Numele oficial al noii jucării de la Acer este Aspire S3-371-323C4G50ADD şi poate fi găsit la magazinul online al Acer din Ungaria pentru numai 535 EUR fără TVA-ul de 27%.

Acer Aspire S3-371 are o grosime de numai 17.5 milimetri, un ecran de 13.3 inch cu rezolutie HD de 1366 pe 768 pixeli şi cântăreşte numai 1.33 Kg. Un procesor Intel Core i3-2375M este motorul sistemului mobil şi lucrează cu 4 GB de memorie RAM, autonomia fiind de nu mai puţin de 7 ore. Laptopul totuşi nu are eticheta de Intel UltraBook pentru că este comercializat cu Linux ca sistem de operare şi are numai un HDD de 500 GB înăuntru, fără SSD caching, dar în rest sistemul arată fix ca un UltraBook.

Utilizatorul este liber să-şi instaleze un sistem de operare Windows 7 sau Windows 8, iar HDD-ul poate fi înlocuit cu un SSD şi iată că avem un sistem care respectă definiţia de Intel UltraBook. Trebuie să amintim totuși că UltraBook este o marca înregistrată a companiei Intel, iar producătorii de laptop-uri îşi doresc această etichetă pe produsele lor pentru că odată cu aceasta vor avea beneficii și de pe urma fondurilor uriașe de marketing de la Intel.

Acer pare că își dorește și o felie din segmentul de piaţă a laptop-urilor ieftine, indiferent dacă vin sau nu cu eticheta UltraBook. În această situaţie, avantajele sunt de partea noastră, a utilizatorilor care îşi doresc un laptop uşor, subţire şi cu o autonomie cât mai mare.