Tech Laptop

Acer Aspire V5 Touch – refresh cu touchscreen si Windows 8

Acer Aspire V5 Touch – refresh cu touchscreen si Windows 8

Acer Aspire V5 a fost pentru prima oară prezentată la CeBIT 2012. Aceasta avea modele de diferite dimensiuni, de la 11.6 inch până la 15.6 inch, toate încadrându-se în categoria ultrathin. Odată cu noul sistem de operare Windows 8, cei de la Acer s-au gândit să facă un refresh modelelor de 14 inch și 15.6 inch din serie adăugând un display multitouch.

Cele două laptop-uri vor veni cu o rezoluție de 1366×768 și cu dimensiunile reduse pe care le știam dinainte. Ca design nu sunt foarte multe modificări. Modelul de 14 inch are o grosime de 21mm și o greutate de 2.1 Kg, pe când cel de 15.6 inch, 23mm și 2.4 Kg. Întâlnim porturi USB 2.0 și 3.0, HDMI, unitate optică și tastaturi de tip chiclet, cu numeric keypad la cel mai mare dintre ele.

Ca echipare, Acer Aspire V5 Touch vor avea procesoare din gama Ivy Bridge și placă video Nvidia GeForce GT.

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii referitoare la specificațiile tehnice. Primele surse spun că va veni la un preț de 599 de euro, iar ca disponibilitate ne așteptăm să îl vedem după lansarea Windows 8. Până la lansarea oficială, vă invităm să urmăriți un scurt video de prezentare.