Tech

Acer extinde AcerCloud pentru Windows, iOS si Android

Acer extinde AcerCloud pentru Windows, iOS si Android

Fie că vrem sau nu, viitorul este în cloud. În ultimul an, au apărut tot mai multe servicii de stocare a informaţiilor în “nori”. Marii producători de portabile au dezvoltat şi ei noi soluţii de cloud şi oferă serviciul ca o facilitate la cumpărarea unui gadget din portofoliul lor. Acer vine cu o soluţie interesantă, aş putea spune un fel de “semi-cloud”.

Acer a anunţat la CES 2013 că-şi extinde serviciul AcerCloud pentru cele mai utilizate sisteme de operare – Windows, iOS şi Android. Soluția de file sharing și administrare de media a companiei este gratuită pentru clienții Acer. Utilizatorii pot să distribuie, să stocheze și să se bucure de aplicaţii multimedia și fișiere folosind o varietate de dispozitive, indiferent de sistemul de operare folosit.

AcerCloud folosește spațiul liber de pe hard disk-ul unui PC ca spațiu de stocare cloud. Utilizatorii pur și simplu își aleg unul din PC-uri pe poziția de “PC Cloud”, permițându-le să își folosească spațiul gol din propriul computer, oferindu-le astfel siguranță și control deplin asupra datelor. Mai mult, față de alte soluții de cloud, utilizatorii nu vor primi constant notificări care îi anunță că au depășit capacitatea de stocare și că trebuie să plătească pentru mai mult spațiu.

Utilizatorii pot folosi de asemenea noua aplicație “Fișiere la distanță” pentru acces direct la orice PC cu Windows de pe alte dispozitive. Ei pot încărca și descărca fișiere pe orice dispozitiv Android, iOS sau Windows, indiferent dacă sunt acasă sau în vacanţă, folosind Wi-fi sau serviciul de rețea.

AcerCloud include servicii ca AcerCloud Docs (pentru documente), PicStream (pentru imagini), clear.fi (pentru muzica/filme/foto). Noua versiune AcerCloud va fi disponibil pentru update online din ianuarie 2013 și va veni împreună cu orice PC Acer consumer din Q2 2013.