Tech Tableta

Acer Iconia W3 este acum disponibila la numai 225 EUR

Acer Iconia W3 este acum disponibila la numai 225 EUR

Prima tabletă de 8.1 inch cu sistem de operare Windows 8 din lume vine acum cu un preț mult mai mic. Compania taiwaneza Acer a tăiat prețul cu 21% și acum putem cumpăra jucăria la un preț de numai 225 EUR (299 USD).

De obicei, asemenea reduceri de preț sunt puse în practică pentru a goli stocurile înainte de o nouă lansare. Noi bănuim că Acer pregătește o nouă tabletă sau o nouă versiune, care va folosi sistemul de operare Windows 8.1 și sperăm că și configurația hardware va fi îmbunătățită.

Totuși analiștii de la XBitLabs.com sunt de părere că vânzările Acer Iconia W3 merg foarte prost. Compania poate fi nemulțumită de evoluția produsului în piață și aceste reduceri de preț ar putea reprezenta o încercare de a îmbunătăți competitivitatea gadget-ului.

Dacă acest scenariu este valid, atunci devine din ce în ce mai clar că pur și simplu platformele Intel nu pot fi competitive în segmentul de piață ocupat de tabletele cu prețuri sub 300 EUR (400 USD). Soluțiile AMD sunt mult mai performante și, fiind SoC-uri (system-on-chip) veritabile, au un consum mai modest și costuri de implementare mult mai mici.

Am scris deja despre performanța superioară a platformelor AMD, în comparație cu Atom Z2760 care este soluția cea mai rapidă oferită de Intel, în acest moment. De asemenea, noul AMD Temash este și mai performant, dar aduce și o autonomie superioară alături de costuri de implementare mai mici. Totuși uriașa influență a Intel asupra pieței x86 duce la implementări care se pare că sunt sortite eșecului.

Sunt șanse ca Intel Bay Trail să îmbunătățească semnificativ ofertă companiei pentru producătorii de tablete. Sperăm totuși că vom vedea mai multe soluții bazate pe platforme AMD și mai puține tablete cu procesoare Atom, cu arhitectură Slatwell, veche de 5 ani.