Tech Laptop

Acer lansează un laptop ultra-thin

Acer lansează un laptop ultra-thin

Cei de la Acer sunt hotărâţi să să lanseze anul acesta un laptop ultra-thin de doar 1.9 cm grosime (0.7 inch), la fel de subţire ca un MacBook Air al celor de la Apple. Acest notebook va funcţiona pe baza procesoarelor Intel ULV Core i5 sau Core i7, care consumă puţină energie şi sunt bazate pe tehnologia de 32 nanometri.

Chiar dacă astfel de procesoare ajung în mod normal doar până la 1.2 GHz, cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost pot creşte până la 1.86 GHz, respectiv 2.26 GHz (prin overcloaking controlat). În plus, cu tehnologia Hyperthreading pot funcţiona uneori şi ca procesoare quad core, aşadar nu trebuie să ne facem griji cu privire la performanţele viitorului laptop Acer ultra-thin.

Seria Acer Timeline a reprezentat anul trecut prima serie de laptop-uri de pe piaţă cu platformă CULV (Consumer Ultra_Low Voltage). Notebook-urile Timeline oferă performanţe acceptabile, o bună autonomie a bateriilor şi un preţ decent, însă au un design mai greoi şi o grosime de 2.54 cm.

Prin urmare, Acer plănuieşte un laptop ultra-thin, dorind ca, prin această mişcare, să îi detroneze pe cei de la HP şi să devină anul acesta brandul de laptop-uri numărul 1 din lume, cu cele mai multe vânzări de laptop-uri la nivel global. Anul trecut, Acer a reuşit să ocupe poziţia a doua în clasament, depăşindu-i astfel pe cei de la Dell.