Tech Laptop

Acer si Asus – reducere de produse in 2012

Acer si Asus – reducere de produse in 2012

Acer şi Asus schimbă strategia şi doresc să îşi restrângă gamele de notebook-uri şi netbook-uri şi să ofere mai multă atenţie segmentului de ultrabook-uri. Deşi cele două firme sunt poziţionate diferit prin categoria de public căruia se adresează, se pare că ambele pariază pe ultrabook-uri. J.T. Wang, CEO-ul de la Acer, a afirmat că acest segment va fi cel mai probabil cheia succesului în viitorul apropiat, deoarece clienţii doresc dispozitive uşoare, subţiri şi cu o autonomie mai mare a bateriei.

Intel Ivy Bridge Chief River va veni pe piaţă la mijlocul lui 2012 şi va fi o schimbare importantă pentru acest segment. Acer Aspire S3 deja are în plan acest update şi probabil nici ceilalţi producători nu vor sta cu mâinile în sân.

Deşi deocamdată preţurile ultrabook-urile lansate pe piaţă sunt peste limita recomandată de Intel, anul viitor se anunţă darnic în termeni de componente şi nu numai. Se pare că atitudinea celor de la Acer şi Asus coincide cu cea a celor de la Dell care săptămâna trecută a oprit producţia seriei de netbook-uri Mini. Cred că este o idee bună această mică restructurare, deoarece se va pune mai mult preţ pe calitate, până la urmă e adevărat ce se spune: esenţele tari se păstrează în sticle (ultrabook-uri) mici.