Tech Laptop

Acer se pregateste de atac in 2012

Acer se pregateste de atac in 2012

Acer s-a menţinut pe piaţă în anul 2011, a adus produse noi care s-au remarcat prin design şi performanţe, dar din 2012 se pare că aceştia plănuiesc o intrare în forţă cu cel puţin 4 noi modele de ultrabook-uri. Compania a lansat în 2011 Acer Aspire S3, însă preţul lui, ca şi la alte produse din această categorie, se apropie de 1000 de dolari. La CES 2012 au venit deja cu al doilea model, Acer Aspire S5, fiind la momentul respectiv cel mai subţire ultrabook cu port Thunderbolt. Deşi încă nu se ştiu date referitoare la preţul modelelor prezentate, probabil că nu vor fi foarte accesibile cel puţin la început. De-a lungul timpului, preţurile mari au constituit una dintre cele mai mari probleme pentru această categorie.

Acer doreşte să se concentreze pe cele patru segmente principale: notebook-uri, ultrabook-uri, tablete şi smartphone-uri. Anul acesta ultrabook-urile vor ajunge la preţuri de 699-799 de dolari, dar se pare că până în 2013 vor ajunge chiar la 499 de dolari. Sigur, pentru acest preţ scăzut nu ne putem aştepta la cine ştie ce performanţe, dar pentru a putea fi numite ultrabook-uri în continuare oricum vor trebui să respecte criteriile recomandate de Intel.

Fie că vor costa 699 sau 799 de dolari, poate chiar mai puţin de atât, modelele vor veni în continuare cu procesoare din gama Sandy Bridge sau Ivy Bridge şi dimensiuni reduse, puncte forte care ajută în termeni de performanţă şi mobilitate.

În ceea ce priveşte piaţa de tablete, CEO-ul companiei, Jim Wong, a declarat că probabil marea bătălie pe acest segment se va duce între Apple şi Amazon. Acer doreşte să se concentreze pe un preţ de piaţă între 299 şi 499 de dolari. Din punctul meu de vedere e o poziţionare cel puţin cu şanse de reuşită, deoarece sunt undeva la mijloc şi ştim că întotdeauna e de preferat să existe diversitate. Cu toate astea, Acer tot va trebui să se diferenţieze şi să gândească planul pentru a concura cu alte firme care s-au plasat pe acelaşi rând aşa că rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile în viitorul apropiat.