Tech Tableta

Acer va lansa tablete cu Tegra 3 in 2012

Acer va lansa tablete cu Tegra 3 in 2012

Acer va lansa cu siguranţă cel puţin o tabletă cu procesor quad core Nvidia Tegra 3 în 2012. Zvonul a fost confirmat de CEO-ul companiei, domnul Jim Wong. Acesta nu a dat mai multe detalii cu privire la model, specificaţii tehnice, preţ etc. Acer şi Lenovo sunt primele două firme care plănuiesc să scoată tablete cu acet tip de procesor pentru a concura cu Asus Transformer Prime.

Următoarele tablete cu Tegra 3 vor veni probabil şi cu sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich. Primele produse sunt aşteptate în primul trimestru din 2012 şi se presupune că vor fi Acer Iconia Tab A510/A511 şi Acer Iconia Tab A700.

Din ograda celor de la Lenovo ştim totuşi ceva mai multe despre produs, deşi informaţiile nu au fost confirmate. Prima tabletă Lenovo cu Nvidia Tegra 3 a fost zvonită chiar de la mijlocul lunii noiembrie.

Segmentul tabletelor îmi aduce aminte de traficul de pe arterele principale ale Bucureştiului. Amazon Kindle Fire câştigă prin preţul mic, e un fel de alternativă low cost care merge OK, pe prima bandă, dar care pune în mod tacit concurenţa pe jar. Apple şi Asus sunt cei care au ajuns primii la semafor şi pot scârţâi roţile în voie deocamdată, câştigând prin calitate şi performanţe. Acer, Lenovo şi celelalte companii încearcă să îi prindă din urmă adoptând şi ei tehnologiile noi, plusând prin diverse metode. Din fericire, în traficul tabletelor nu există blocaje şi nu ştii niciodată când şi cum vor ajunge cei din urmă, cei dintâi.