Smartphones Tech

Al tău este pe listă? Ce telefoane Samsung primesc One UI 4.0

Al tău este pe listă? Ce telefoane Samsung primesc One UI 4.0

Rapoartele anterioare au sugerat că Android 12 din acest an va fi urmat de o revizuire minoră, care se așteaptă să fie numită Android 12.1 pe baza convențiilor de denumire anterioare.

XDAAnaliza sugerează că această actualizare poate oferi o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește modul în care sistemul de operare gestionează ecrane mari de dimensiuni pliabile, inclusiv oferirea unei UI cu ecran divizat mai bună, un ecran de blocare care utilizează mai bine spațiul orizontal și o nouă bară de activități care îl face mai ușor de utilizat mai multe aplicații simultan. Sunt adăugiri utile care ar trebui să reducă nevoia producătorilor precum Samsung de a-și construi propriile îmbunătățiri ale UI orientate pliabil pe Android, pentru propriile dispozitive.

La fel de XDA note de analiză, majoritatea îmbunătățirilor se referă la modul în care sistemul de operare utilizează mai bine proprietățile imobiliare cu ecran orizontal. De exemplu, permite afișarea simultană a setărilor rapide și a panourilor de notificări unul lângă altul (mai degrabă decât una câte una), în timp ce ecranul de blocare poate fi acum împărțit pentru a afișa ceasul pe o parte și notificările pe celălalt. Când vine timpul să introduceți un cod PIN sau o parolă, acesta poate fi acum plasat în stânga sau în dreapta afișajului (mai degrabă decât centrat) pentru a permite introducerea acestuia cu o mână pe un pliabil.

Android 12.1 este, de asemenea, conceput pentru a face mai ușoară utilizarea aplicațiilor în ecran divizat. Există o nouă comandă rapidă în meniul recent al aplicațiilor pentru a deschide o aplicație în modul ecran divizat, mai degrabă decât să apeși lung pictograma unei aplicații. Între timp, o nouă bară de activități din partea de jos a ecranului poate fi, de asemenea, utilizată pentru a deschide aplicații recente în modul ecran divizat, glisându-le și plasându-le pe oricare dintre jumătățile ecranului. XDA raportează că în cele din urmă ar putea fi posibil să trageți notificările pentru a-și deschide aplicațiile în modul ecran divizat. În cele din urmă, aplicația Setări pare, de asemenea, să primească o nouă interfață care permite afișarea elementelor de meniu de nivel superior în stânga, în timp ce submeniurile sale se deschid în jumătatea dreaptă a ecranului.

Android ’12 .1 ‘ar putea fi o mare actualizare pliabilă
O bară de activități cu acces la aplicațiile recente din partea de jos a ecranului.
Imagine: Dezvoltatori XDA

Alte îmbunătățiri focalizate care nu pot fi pliate includ posibilitatea de a modifica timpul pe care trebuie să îl țineți apăsat pe butonul de pornire pentru a activa Asistentul Google și facilitarea pentru producătorii alții decât Google de a-și potrivi culorile sistemului cu ecranul de blocare al Android 12.

Google nu a anunțat oficial nimic asemănător cu Android 12.1 și nici măcar nu a lansat Android 12 publicului larg. Aceasta înseamnă caracteristicile detaliate de Dezvoltatori XDA s-ar putea schimba mult înainte de a fi eliberați, dacă sunt eliberați vreodată. Dar, combinat cu zvonurile persistente despre lansarea de către Google a unui telefon pliabil în acest an, este din ce în ce mai probabil ca unele dintre aceste funcții să ajungă mai devreme decât mai târziu. Asigurați-vă că ați verificat lista completă a modificărilor Dezvoltatori XDA.